Rolada schabowa z pieczarkami

m7
Rolada schabowa z pieczarkami

0

0 / 0

Rolada schabowa jest wyśmienita na wystawne obiady lub niedzielne spotkanie rodzinne:)

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szt. cebula

30 dek. słonina

30 dek. ser żółty edamski

30 dek. szynka wędzona

40 dek. pieczarki

Przygotowanie


1

Schab rozcinamy na roladę,delikatnie go rozbijamy przyprawiamy solą i pieprzem zwijamy w rulon po czym odstawiamy do lodówki aby mięso przeszło przyprawami.Następnie kroimy cebulkę w drobna kostkę podsmażamy z pieczarkami które wcześniej ucieramy na tarce o dużych oczkach.Wędlinę rozkładamy na schabie wraz z serem następnie na to nakładamy pieczarki,całość zwijamy obkładamy słoninką i związujemy nicią.Po ukończeniu wszystkich czyności smarujemy naczynie delikatnie margaryną wsadzamy schab do piekarnika i pieczemy około 1,5 godzinny na 180 c co jakiś czas sprawdzając.Można delikatnie podlewać ja bulionem co jakiś czas:) smacznego

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły