Rolada schabowa z pieczarkami

m7
Rolada schabowa z pieczarkami

0

0 / 0

Rolada schabowa jest wyśmienita na wystawne obiady lub niedzielne spotkanie rodzinne:)

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szt. cebula

30 dag. słonina

30 dag. ser żółty edamski

30 dag. szynka wędzona

40 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Schab rozcinamy na roladę,delikatnie go rozbijamy przyprawiamy solą i pieprzem zwijamy w rulon po czym odstawiamy do lodówki aby mięso przeszło przyprawami.Następnie kroimy cebulkę w drobna kostkę podsmażamy z pieczarkami które wcześniej ucieramy na tarce o dużych oczkach.Wędlinę rozkładamy na schabie wraz z serem następnie na to nakładamy pieczarki,całość zwijamy obkładamy słoninką i związujemy nicią.Po ukończeniu wszystkich czyności smarujemy naczynie delikatnie margaryną wsadzamy schab do piekarnika i pieczemy około 1,5 godzinny na 180 c co jakiś czas sprawdzając.Można delikatnie podlewać ja bulionem co jakiś czas:) smacznego

Wartości odżywcze na porcję


Energia

673

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

61

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły