Rolada schabowa z pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rolada schabowa z pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3979-1702057735259.jpeg&w=3840&q=75)
Rolada schabowa jest wyśmienita na wystawne obiady lub niedzielne spotkanie rodzinne:)
0
0 / 0
Rolada schabowa jest wyśmienita na wystawne obiady lub niedzielne spotkanie rodzinne:)
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. cebula
30 dag. słonina
30 dag. ser żółty edamski
30 dag. szynka wędzona
40 dag. pieczarki
Przygotowanie
Schab rozcinamy na roladę,delikatnie go rozbijamy przyprawiamy solą i pieprzem zwijamy w rulon po czym odstawiamy do lodówki aby mięso przeszło przyprawami.Następnie kroimy cebulkę w drobna kostkę podsmażamy z pieczarkami które wcześniej ucieramy na tarce o dużych oczkach.Wędlinę rozkładamy na schabie wraz z serem następnie na to nakładamy pieczarki,całość zwijamy obkładamy słoninką i związujemy nicią.Po ukończeniu wszystkich czyności smarujemy naczynie delikatnie margaryną wsadzamy schab do piekarnika i pieczemy około 1,5 godzinny na 180 c co jakiś czas sprawdzając.Można delikatnie podlewać ja bulionem co jakiś czas:) smacznego