Rolada schabowa z pieczarkami
m7
Rolada schabowa jest wyśmienita na wystawne obiady lub niedzielne spotkanie rodzinne:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
673
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
61
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Rolada schabowa jest wyśmienita na wystawne obiady lub niedzielne spotkanie rodzinne:)
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. cebula
30 dag. słonina
30 dag. ser żółty edamski
30 dag. szynka wędzona
40 dag. pieczarki
Przygotowanie
Schab rozcinamy na roladę,delikatnie go rozbijamy przyprawiamy solą i pieprzem zwijamy w rulon po czym odstawiamy do lodówki aby mięso przeszło przyprawami.Następnie kroimy cebulkę w drobna kostkę podsmażamy z pieczarkami które wcześniej ucieramy na tarce o dużych oczkach.Wędlinę rozkładamy na schabie wraz z serem następnie na to nakładamy pieczarki,całość zwijamy obkładamy słoninką i związujemy nicią.Po ukończeniu wszystkich czyności smarujemy naczynie delikatnie margaryną wsadzamy schab do piekarnika i pieczemy około 1,5 godzinny na 180 c co jakiś czas sprawdzając.Można delikatnie podlewać ja bulionem co jakiś czas:) smacznego
Wartości odżywcze na porcję
Energia
673
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
61
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.