Rolada rybna w cieście francuskim
m7
Rolada z ciasta francuskiego z rybą to ciekawy pomysł na obiad, który z pewnością zasmakuje Twoim najbliższym. Wypróbuj tego prostego, ale efektownego dania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
483
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Rolada z ciasta francuskiego z rybą to ciekawy pomysł na obiad, który z pewnością zasmakuje Twoim najbliższym. Wypróbuj tego prostego, ale efektownego dania.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. papryka czerwona słodka
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. masło
275 g ciasto francuskie
400 g filet rybny
50 g ser cheddar pełnotłusty
0.50 szt. koper ogrodowy
1 szt. jaja kurze całe
0.50 szt. cytryna
2 łyżka oliwa
Przygotowanie
Rybę kroimy w kostkę, przyprawiamy.
Na patelnie wlewamy oliwę i dodajemy masło.
Smażymy rybę, dodajemy sok z cytryny i dusimy chwilę rybę aż się rozpadnie.
Odstawiamy patelnię, dodajemy posiekany koper i startą skórkę cytrynową.
Masę rozsmarowujemy na cieście, posypujemy serem i rolujemy.
Wierzch ciasta smarujemy rozkłóconym jajkiem.
Pieczemy 20 min w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
483
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.