Rolada rybna w cieście francuskim

m7
Rolada rybna w cieście francuskim

1

0 / 0

Rolada z ciasta francuskiego z rybą to ciekawy pomysł na obiad, który z pewnością zasmakuje Twoim najbliższym. Wypróbuj tego prostego, ale efektownego dania.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. papryka czerwona słodka

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka masło

275 g ciasto francuskie

400 g filet rybny

50 g ser cheddar pełnotłusty

0.50 szt. koper ogrodowy

1 szt. jaja kurze całe

0.50 szt. cytryna

2 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Rybę kroimy w kostkę, przyprawiamy.

2

Na patelnie wlewamy oliwę i dodajemy masło.

3

Smażymy rybę, dodajemy sok z cytryny i dusimy chwilę rybę aż się rozpadnie.

4

Odstawiamy patelnię, dodajemy posiekany koper i startą skórkę cytrynową.

5

Masę rozsmarowujemy na cieście, posypujemy serem i rolujemy.

6

Wierzch ciasta smarujemy rozkłóconym jajkiem.

7

Pieczemy 20 min w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły