Rolada makowo-brzoskwiniowa

m7

Szybka i łatwa.Zawsze wychodzi.Polecam
Wartości odżywcze na porcję
Energia
81
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Szybka i łatwa.Zawsze wychodzi.Polecam
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. mak niebieski
10 szt. białko jaja kurzego
1 szt. brzoskwinia w syropie
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 kg twaróg
Przygotowanie
Białka ubijamy na sztywna pianę .
Do ubitych białek dodajemy mak, mąkę, proszek do pieczenia, miksujemy.
Masę makową przelewamy do blaszki.
Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
Wyciągamy placek.
Placek układamy na ścierce i zawijamy w rulonik.
Do sera waniliowego dodajemy pokrojone brzoskwini w kostkę, mieszamy.
Serem nadziewamy rulonik makowy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
81
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.