Rolada makowo-brzoskwiniowa

m7
Rolada makowo-brzoskwiniowa

Średnia 0 / 0

Oceń!

Szybka i łatwa.Zawsze wychodzi.Polecam

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szkl. mak niebieski

10 szt. białko jaja kurzego

1 szt. brzoskwinia w syropie

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 kg twaróg

Przygotowanie


Białka ubijamy na sztywna pianę .

Do ubitych białek dodajemy mak, mąkę, proszek do pieczenia, miksujemy.

Masę makową przelewamy do blaszki.

Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

Wyciągamy placek.

Placek układamy na ścierce i zawijamy w rulonik.

Do sera waniliowego dodajemy pokrojone brzoskwini w kostkę, mieszamy.

Serem nadziewamy rulonik makowy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

81

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły