1

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
Mak niebieski
10 Sztuk
białko jaja kurzego
1 Sztuka
brzoskwinia w syropie
2 Łyżki
mąka
0.5 Kilograma
twaróg
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubijamy na sztywna pianę .
  2. Do ubitych białek dodajemy mak, mąkę, proszek do pieczenia, miksujemy.
  3. Masę makową przelewamy do blaszki.
  4. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
  5. Wyciągamy placek.
  6. Placek układamy na ścierce i zawijamy w rulonik.
  7. Do sera waniliowego dodajemy pokrojone brzoskwini w kostkę, mieszamy.
  8. Serem nadziewamy rulonik makowy.

Opis

Szybka i łatwa.Zawsze wychodzi.Polecam

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Muffinki z czekoladowymi kulkami

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z czekoladowymi kulkami

Tort Kakaowy z truskawkami

Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!