Rolada makowo-brzoskwiniowa
m7
Szybka i łatwa.Zawsze wychodzi.Polecam
1
0 / 0
Szybka i łatwa.Zawsze wychodzi.Polecam
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 szkl. mak niebieski
10 szt. białko jaja kurzego
1 szt. brzoskwinia w syropie
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 kg twaróg
Przygotowanie
1
Białka ubijamy na sztywna pianę .
2
Do ubitych białek dodajemy mak, mąkę, proszek do pieczenia, miksujemy.
3
Masę makową przelewamy do blaszki.
4
Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
5
Wyciągamy placek.
6
Placek układamy na ścierce i zawijamy w rulonik.
7
Do sera waniliowego dodajemy pokrojone brzoskwini w kostkę, mieszamy.
8
Serem nadziewamy rulonik makowy.