Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Wakacje to idealna pora na wykorzystanie darów natury i świeżych owoców do przygotowania lekkich deserów. Przekonaj się jak smakuje rolada jagodowa z naszego przepisu. Ubij jajka na puszystą kremową masę, przesiej przez sitko mąkę i wymieszaj ją delikatnie łyżką. Do osobnej miseczki odłóż 2 - 3 łyżeczki ciasta, wymieszaj z kakao i przełóż do rękawa cukierniczego. Na posmarowaną masłem blachę wylej ciasto i wygładź je za pomocą łyżki. Na wierzchu utwórz wzorki według upodobania. Ciasto piecz ok. 20 minut. Wystudzone ciasto wyjmij na osobny papier do pieczenia, posmaruj powierzchnię dżemem jagodowym, a następnie zwiń ciasto. Delektuj się pyszną roladą jagodową w wersji solo lub z dodatkami np. w postaci lodów.
100 | Gramów | ||
![]() |
|||
1 | Łyżeczka | ||
![]() |
|||
1 | Opakowanie | ||
![]() |
|||
100 | Gramów |
cukier
|
|
4 | Sztuki |
jaja L
|
|
1 | Łyżeczka |
masło
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
10 | Gramów |
cukier puder
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |