Rolada jabłkowa
m7
Rolada jabłkowa na podwieczorek...
Wartości odżywcze na porcję
Energia
448
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
66
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Rolada jabłkowa na podwieczorek...
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
100 g masło
100 g cukier
250 g mąka pszenna tortowa
500 g jabłko
50 g rodzynki
2 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. cukier waniliowy
2 łyżka bułka tarta
2 łyżka rum
0.50 szkl. piwo ciemne
Przygotowanie
Żółtka utrzeć z masłem i cukrem, stopniowo dodawać mąkę i piwo.
Wyrobić ciasto.
Odłożyć na 30 minut w chłodne miejsce.
W tym czasie przygotować masę jabłkową; jabłka zetrzeć grubo na tarce, dodać rum, tartą bułkę, łyżkę cukru, rodzynki.
Ciasto rozwałkować, rozłożyć równomiernie masę, zwinąć rulon, piec ok. 45 minut w średnio gorącym piekarniku.
Upieczone i ostudzone posypane cukrem waniliowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
448
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
66
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.