Rolada drożdżowa serem i owocami.

eluchap
Rolada drożdżowa serem i owocami.

1

0 / 0

Owoce ,och owoce są pyszne z każdym rodzajem ciasta. A rolada drożdżowa z serem i owocami to wspomnienie lata. Przepis na 2 rolady

17

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szcz. sól

2 łyżeczka cukier

100 g porzeczki

600 g lubella mąka puszysta uniwersalna

50 g drożdże

60 g margaryna

400 g ser biały półtłusty

300 g śliwki

1.50 szkl. mleko

0.66 szkl. wiórki kokosowe

0.30 szkl. mąka krupczatka lubella

1 szt. jajo

2 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. żółtko jaja kurzego

5 łyżka cukier puder

0.50 szkl. cukier puder

0.50 szt. margaryna

Przygotowanie


1

Ciasto:

2

Do przesianej mąki dodać sól, zrobić dołek w mące wkruszyć drożdże, posypać cukrem, zalać 1/2 szklanki ciepłego mleka posypać mąką, przykryć ściereczką i odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce. Następnie dodać jajko, żółtka, resztę mleka. Zarobić ciasto. Margarynę stopić ciepłe wlać do masy drożdżowej, wyrobić miękkie elastyczne ciasto. Przykryć odstawić do wyrośnięcia na około 20-25 minut.

3

Podrośnięte ciasto rozwałkować na dwa prostokąty, posmarować lekko pozostałym białkiem. Wyłożyć ser, rozsmarować .Zwinąć jak roladę. Tak przygotowane ciasta włożyć do form keksowych położyć śliwki , czarną porzeczkę i posypać kokosową kruszonką. Ponownie odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Upiec.

4

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

5

Nadzienie: Ser połączyć z żółtkami i cukrem pudrem.

6

Kruszonka:

7

Wszystkie składniki delikatnie siekamy, gdy się połączą, czubkami palców wyrabiamy kruszonkę.

8

Temperatura piekarnika: 180C

9

Czas pieczenia: 45-50minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły