Rolada drobiowa z warzywami
bartek
Danie, które nadaje się na elegancki stół, a także na piknik.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
942
kcal
Białka
79
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
66
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Danie, które nadaje się na elegancki stół, a także na piknik.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. boczek
4 szt. szynka parmeńska
8 szt. pomidory suszone
8 szt. ser pleśniowy blue
50 dag. pierś kurczaka
0.50 szt. papryka czerwona
Przygotowanie
Filet z kurczaka rozcinam na płaskie płaty. Dodaję trochę soli i pieprzu.
Na filet kładę plaster boczku lub szynki parmeńskiej, a na to suszonego pomidora, kawałek sera pleśniowego i słupek czerwonej papryki.
Cały filet zawijam delikatnie i spinam wykałaczkami.
Obsmażam na patelni z obu stron.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
942
kcal
Białka
79
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
66
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.