Rolada chlebowa

m7
Rolada chlebowa

1

0 / 0

Coś wspaniałego na świąteczne śniadanie.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 szczyp. pieprz

1 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. marchew

1 szt. serek kremowy

2 łyżka mak niebieski

10 dag. masło

20 dag. szynka wiejska

0.50 łyżecz. sól

0.50 szt. chleb tostowy

0.50 szt. śmietana kwaśna

Przygotowanie


1

Ogórki i marchewkę pokrój w drobną kostkę.

2

Miękkie masło utrzyj na pulchną masę.

3

Dodaj odrobinę soli, pieprzu i pokrojone warzywa.

4

Z chleba tostowego odkrój skórki.

5

Kromki ułóż na foli spożywczej, formując prostokąt, szerokim nożem rozsmaruj na pieczywie śmietanę.

6

Następnie ułóż na niej plastry szynki i posmaruj je masłem z warzywami.

7

Pomagając sobie folią , całość ściśle zroluj, formując wałek.

8

Wstaw do lodówki na godzinę, nie zdejmując foli.

9

Roladę ułóż na półmisku, wierzch posmaruj białym serkiem, posyp makiem i udekoruj listkami natki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły