0

Składniki

2 Szklanki
MASA:
7 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
13 Dekagramów
cukier
14 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj dokładnie z cukrami. Ubij pianę z białek. Do żółtek dodawaj naprzemian mąkę i białka. Jak największą blachę wyłóż pergaminem, wylej ciasto, wstaw do nagrzanego piekarnika (160 stopni). Jeżeli twój piekarnik ma taką możliwość, piecz ciasto najpierw z dołu, a gdy wyrośnie - z góry. Gdy biszkopt trochę ostygnie, posmaruj go (dosyć cienko) masą lub marmoladą, zwiń w rulon, owiń ciasno folią aluminiową i wstaw do lodówki do "wyrolowania".

Opis

Efektowny deser o ulubionym smaku (zamiast masy może być marmolada).

Podobne przepisy

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Keks makowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Keks makowy

Makowiec

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec

Oponki domowe Ilony

Przepis
Średni Do 1 godz
Oponki domowe Ilony

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Pączki z marmoladą różaną

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki z marmoladą różaną

Pączusie

Przepis
Średni Do 3 godz
Pączusie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!