Example thumb
0

Składniki

2 Szklanki
MASA:
7 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
13 Dekagramów
cukier
14 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj dokładnie z cukrami. Ubij pianę z białek. Do żółtek dodawaj naprzemian mąkę i białka. Jak największą blachę wyłóż pergaminem, wylej ciasto, wstaw do nagrzanego piekarnika (160 stopni). Jeżeli twój piekarnik ma taką możliwość, piecz ciasto najpierw z dołu, a gdy wyrośnie - z góry. Gdy biszkopt trochę ostygnie, posmaruj go (dosyć cienko) masą lub marmoladą, zwiń w rulon, owiń ciasno folią aluminiową i wstaw do lodówki do "wyrolowania".

Opis

Efektowny deser o ulubionym smaku (zamiast masy może być marmolada).

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!