Rolada biszkoptowa z masą

m7
Rolada biszkoptowa z masą

0

0 / 0

Efektowny deser o ulubionym smaku (zamiast masy może być marmolada).

4

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

7 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

13 dag. cukier

14 dag. mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj dokładnie z cukrami. Ubij pianę z białek. Do żółtek dodawaj naprzemian mąkę i białka. Jak największą blachę wyłóż pergaminem, wylej ciasto, wstaw do nagrzanego piekarnika (160 stopni). Jeżeli twój piekarnik ma taką możliwość, piecz ciasto najpierw z dołu, a gdy wyrośnie - z góry. Gdy biszkopt trochę ostygnie, posmaruj go (dosyć cienko) masą lub marmoladą, zwiń w rulon, owiń ciasno folią aluminiową i wstaw do lodówki do "wyrolowania".

Wartości odżywcze na porcję


Energia

99

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły