Rolada biszkoptowa z masą

m7

Efektowny deser o ulubionym smaku (zamiast masy może być marmolada).
Wartości odżywcze na porcję
Energia
99
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Efektowny deser o ulubionym smaku (zamiast masy może być marmolada).
4
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
7 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
13 dag. cukier
14 dag. mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj dokładnie z cukrami. Ubij pianę z białek. Do żółtek dodawaj naprzemian mąkę i białka. Jak największą blachę wyłóż pergaminem, wylej ciasto, wstaw do nagrzanego piekarnika (160 stopni). Jeżeli twój piekarnik ma taką możliwość, piecz ciasto najpierw z dołu, a gdy wyrośnie - z góry. Gdy biszkopt trochę ostygnie, posmaruj go (dosyć cienko) masą lub marmoladą, zwiń w rulon, owiń ciasno folią aluminiową i wstaw do lodówki do "wyrolowania".
Wartości odżywcze na porcję
Energia
99
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.