Rolada biszkoptowa z masą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rolada biszkoptowa z masą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976695583.jpeg&w=3840&q=75)
Efektowny deser o ulubionym smaku (zamiast masy może być marmolada).
0
0 / 0
Efektowny deser o ulubionym smaku (zamiast masy może być marmolada).
4
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
7 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
13 dag. cukier
14 dag. mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj dokładnie z cukrami. Ubij pianę z białek. Do żółtek dodawaj naprzemian mąkę i białka. Jak największą blachę wyłóż pergaminem, wylej ciasto, wstaw do nagrzanego piekarnika (160 stopni). Jeżeli twój piekarnik ma taką możliwość, piecz ciasto najpierw z dołu, a gdy wyrośnie - z góry. Gdy biszkopt trochę ostygnie, posmaruj go (dosyć cienko) masą lub marmoladą, zwiń w rulon, owiń ciasno folią aluminiową i wstaw do lodówki do "wyrolowania".