Rolada biszkoptowa z masą
m7
Efektowny deser o ulubionym smaku (zamiast masy może być marmolada).
0
0 / 0
Efektowny deser o ulubionym smaku (zamiast masy może być marmolada).
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
2 szkl. masa:
7 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
13 dek. cukier
14 dek. mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj dokładnie z cukrami. Ubij pianę z białek. Do żółtek dodawaj naprzemian mąkę i białka. Jak największą blachę wyłóż pergaminem, wylej ciasto, wstaw do nagrzanego piekarnika (160 stopni). Jeżeli twój piekarnik ma taką możliwość, piecz ciasto najpierw z dołu, a gdy wyrośnie - z góry. Gdy biszkopt trochę ostygnie, posmaruj go (dosyć cienko) masą lub marmoladą, zwiń w rulon, owiń ciasno folią aluminiową i wstaw do lodówki do "wyrolowania".