Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
Masa makowa
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.75 Szklanki
cukier puder
5 Sztuk
jaja kurze całe
0.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Białka oddzielić od żółtek,dodać szczyptę soli,ubić na sztywną pianę,
  2. dodać po jednym żółtku,ubijać.
  3. Następnie dodać,cukier i znów ubijać,na końcu dodać wymieszane obydwie mąki z proszkiem do pieczenia,delikatnie wymieszać ,wylać na blach wyłożoną,
  4. papierem do pieczenia.
  5. Biszkopt piec w temp.180ºC około 15 -20 min.
  6. Upieczoną roladę, zwinąć z pergaminem i zostawić do wystygnięcia.
  7. Następnie rozwinąć,posmarować masą makową, zwinąć, wierz posmarować galaretką i posypać surowym makiem.
  8. Wstawić na godzinę do lodówki.
  9. Roladę można polać lukrem, polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.

Opis

Dobra nie tylko od święta

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!