Rolada biszkoptowa z makiem

eluchap
Rolada biszkoptowa z makiem

0

0 / 0

Dobra rolada nie tylko od święta. Drożdżowe ciasto zawinięte z aromatyczną masą makową skradnie Wasze serca. Pycha!

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 kg masa makowa

1 szcz. sól

1 łyżeczka proszek do pieczenia

0.75 szkl. cukier puder

5 szt. jaja kurze całe

0.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

0.50 szkl. mąka ziemniaczana

Przygotowanie


1

Białka oddzielić od żółtek,dodać szczyptę soli, ubić na sztywną pianę, dodać po jednym żółtku, ubijać.

2

Następnie dodać cukier i znów ubijać, na końcu dodać wymieszane obydwie mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.

3

Wylać na blach wyłożoną papierem do pieczenia.

4

Biszkopt piec w temp.180ºC około 15 -20 min.

5

Upieczoną roladę, zwinąć z pergaminem i zostawić do wystygnięcia.

6

Następnie rozwinąć, posmarować masą makową, zwinąć, wierz posmarować galaretką i posypać surowym makiem.

7

Wstawić na godzinę do lodówki.

8

Roladę można polać lukrem, polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły