0

Składniki

1 Kilogram
Masa makowa
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.75 Szklanki
cukier puder
5 Sztuk
jaja kurze całe
0.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka oddzielić od żółtek,dodać szczyptę soli,ubić na sztywną pianę,
  2. dodać po jednym żółtku,ubijać.
  3. Następnie dodać,cukier i znów ubijać,na końcu dodać wymieszane obydwie mąki z proszkiem do pieczenia,delikatnie wymieszać ,wylać na blach wyłożoną,
  4. papierem do pieczenia.
  5. Biszkopt piec w temp.180ºC około 15 -20 min.
  6. Upieczoną roladę, zwinąć z pergaminem i zostawić do wystygnięcia.
  7. Następnie rozwinąć,posmarować masą makową, zwinąć, wierz posmarować galaretką i posypać surowym makiem.
  8. Wstawić na godzinę do lodówki.
  9. Roladę można polać lukrem, polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.

Opis

Dobra nie tylko od święta

Podobne przepisy

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz

Kawowe brownie

Średni Do 40 min

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz

Pyszne gofry

Łatwy Do 40 min

Wiedeński tort Sachera

Średni Do 40 min

Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Łatwy Do 15 min

Ciasteczka z kółkami miodowymi Mlekołaki

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!