0

Składniki

1 Kilogram
Masa makowa
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.75 Szklanki
cukier puder
5 Sztuk
jaja kurze całe
0.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka oddzielić od żółtek,dodać szczyptę soli,ubić na sztywną pianę,
  2. dodać po jednym żółtku,ubijać.
  3. Następnie dodać,cukier i znów ubijać,na końcu dodać wymieszane obydwie mąki z proszkiem do pieczenia,delikatnie wymieszać ,wylać na blach wyłożoną,
  4. papierem do pieczenia.
  5. Biszkopt piec w temp.180ºC około 15 -20 min.
  6. Upieczoną roladę, zwinąć z pergaminem i zostawić do wystygnięcia.
  7. Następnie rozwinąć,posmarować masą makową, zwinąć, wierz posmarować galaretką i posypać surowym makiem.
  8. Wstawić na godzinę do lodówki.
  9. Roladę można polać lukrem, polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.

Opis

Dobra nie tylko od święta

Podobne przepisy

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Kawowe brownie

Przepis
Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Pyszne gofry

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pyszne gofry

Wiedeński tort Sachera

Przepis
Średni Do 40 min
Wiedeński tort Sachera

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!