Rogate uśmiechy

beatawiecz
Rogate uśmiechy

0

0 / 0

15

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

2 szkl. lubella mąka poznańska

0.50 kost. masło

0.50 szkl. śmietana

1 dek. drożdże

1 szcz. sól, pieprz

15 dek. pieczarki

15 dek. mozarella

0.50 szt. papryka czerwona

0.50 szt. cebula

25 dek. szynka konserwowa

212 kukurydza konserwowa

1 łyżka olej

200 g jogurt naturalny

1 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 szcz. zioła prowansalskie

Przygotowanie


1

Przesianą mąkę i masło posiekać, dodać sól i rozpuszczone w śmietanie drożdże, zagnieść ciasto.

2

Posiekaną cebulę i pieczarki zesmażyć na oleju, pod koniec dodać pokrojoną paprykę. pozostawić do ostygnięcia. Następnie dodać pokrojoną w kostkę szynkę oraz kukurydzę, wymieszać i doprawić do smaku.

3

Ciasto rozwałkować i pokroić na kwadraty 10x10 cm, na każdy nałożyć farsz oraz startą mozzarellę. Zlepiać nadając kształt trójkąta, rogi wywinąć lekko ku górze, aby powstał "uśmiech". Piec 20 minut w temperaturze 175 stpni. Podawać na ciepło lub zimno z sosem czosnkowo - ketchupowym.

4

Jogurt naturalny, ketchup, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i zioła prowansalskie - wszystkie składniki razem mieszamy.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły