Rogaliki z serem w polewie truskawkowej

m7

Smaczne, słodkie rogaliki z serem w polewie truskawkowej. Wyglądają i smakują obłędnie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
405
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
72
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczne, słodkie rogaliki z serem w polewie truskawkowej. Wyglądają i smakują obłędnie.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
5 łyżecz. cukier
200 g mąka pszenna tortowa
2 g drożdże
250 g ser biały
0.25 szkl. mleko uht 3,2%
1 szt. żółtko jaja kurzego
3 łyżka cukier
3 łyżka śmietana 12%
3 łyżka cukier
0.50 szt. budyń
Przygotowanie
Drożdże rozrabiamy w ciepłym mleku łączymy z mąką, cukrem i margaryną. Dodajemy szczyptę soli. Dokładnie wyrabiamy i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Ser mieszamy z żółtkiem i cukrem. Po godzinie wyciągamy ciasto, wałkujemy na koło i wykrawamy trójkąty.
Nakładamy na każdy porcje farszu i zwijamy w rogale. Pieczemy 18 minut w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku.
W garnuszku mieszamy 3 łyżki śmietany, trzy łyżki cukru i pół opakowania budyniu truskawkowego. Polewamy przestudzone rogale.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
405
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
72
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.