Rogaliki z serem w polewie truskawkowej
m7
0
0 / 0
0
Smaczne, słodkie rogaliki z serem w polewie truskawkowej. Wyglądają i smakują obłędnie.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
5 łyżeczka cukier
200 gr mąka pszenna tortowa
2 gr drożdże
250 gr ser biały
0.25 szkl. mleko uht 3,2%
1 szt żółtko jaja kurzego
3 łyżka cukier
3 łyżka śmietana 12%
3 łyżka cukier
0.50 szt budyń
Przygotowanie
Drożdże rozrabiamy w ciepłym mleku łączymy z mąką, cukrem i margaryną. Dodajemy szczyptę soli. Dokładnie wyrabiamy i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Ser mieszamy z żółtkiem i cukrem. Po godzinie wyciągamy ciasto, wałkujemy na koło i wykrawamy trójkąty.
Nakładamy na każdy porcje farszu i zwijamy w rogale. Pieczemy 18 minut w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku.
W garnuszku mieszamy 3 łyżki śmietany, trzy łyżki cukru i pół opakowania budyniu truskawkowego. Polewamy przestudzone rogale.