0

Składniki

1 Szczypta
sól
5 Łyżeczek
cukier
200 Gramów
mąka pszenna tortowa
2 Gramy
drożdże
250 Gramów
ser biały
0.25 Szklanki
mleko UHT 3,2%
0 Sztuk
FARSZ
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
0 Sztuk
Polewa
3 Łyżki
cukier
3 Łyżki
śmietana 12%
3 Łyżki
cukier
0.5 Sztuki
Budyń
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Drożdże rozrabiamy w ciepłym mleku łączymy z mąką ,cukrem i margaryna .Dodajemy szczyptę soli .Dokładnie wyrabiamy i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę
  2. .Ser mieszamy z żółtkiem i cukrem .Po godzinie wyciągamy ciasto ,wałkujemy na koło i wykrawamy trójkąty .
  3. Nakładamy na każdy porcje farszu i zwijamy w rogale. Pieczemy 18 minut w nagrzanym do 200 * C piekarniku.
  4. W garnczku mieszamy 3 łyżki śmietany ,trzy łyżki cukru i pół opakowania budyniu truskawkowego. Polewamy przestudzone rogale.

Opis

Smaczne ,słodkie,

Podobne przepisy

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Makowiec zawijany

Przepis
Trudny Do 40 min
Makowiec zawijany

Tanie pączki

Przepis
Średni Do 3 godz
Tanie pączki

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciastka z cukrem

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka z cukrem

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!