Rogaliki z serem w polewie truskawkowej

m7
Rogaliki z serem w polewie truskawkowej

0

0 / 0

Smaczne, słodkie rogaliki z serem w polewie truskawkowej. Wyglądają i smakują obłędnie.

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

5 łyżeczka cukier

200 g mąka pszenna tortowa

2 g drożdże

250 g ser biały

0.25 szkl. mleko uht 3,2%

1 szt. żółtko jaja kurzego

3 łyżka cukier

3 łyżka śmietana 12%

3 łyżka cukier

0.50 szt. budyń

Przygotowanie


1

Drożdże rozrabiamy w ciepłym mleku łączymy z mąką, cukrem i margaryną. Dodajemy szczyptę soli. Dokładnie wyrabiamy i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.

2

Ser mieszamy z żółtkiem i cukrem. Po godzinie wyciągamy ciasto, wałkujemy na koło i wykrawamy trójkąty.

3

Nakładamy na każdy porcje farszu i zwijamy w rogale. Pieczemy 18 minut w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku.

4

W garnuszku mieszamy 3 łyżki śmietany, trzy łyżki cukru i pół opakowania budyniu truskawkowego. Polewamy przestudzone rogale.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły