Rogaliki z masą krówkową

m7
Rogaliki z masą krówkową

0

0 / 0

Pyszne rogaliki z masą krówkową w środku.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1.50 kg lubella mąka puszysta uniwersalna

1 kg gotowa masa krówkowa

0.75 kostka margaryna zwykła

0.75 szkl. cukier

3 szt. jajko

10 dag. drożdże

0.50 l mleko

Przygotowanie


1

Z 1/2 litra mleka, drożdży, kilka łyżek mąki i łyżki cukru zrobić rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia. Margarynę rozpuścić, następnie utrzeć jajka z cukrem. Do dużej miski wsypać mąkę, dodać rozczyn oraz pozostałe składniki, wyrobić dokładnie ciasto.

2

Następnie ciasto dzielić na części, każdą z nich rozwałkować na stolnicy tworząc koło i dzielić na 8 części. Na każdą część nałożyć po łyżeczce gotowej masy krówkowej i zwinąć tworząc rogaliki.

3

Następnie rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180*C na złoty kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

531

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

87

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły