Rogaliki z masą krówkową
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rogaliki z masą krówkową](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974776937.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne rogaliki z masą krówkową w środku.
0
0 / 0
Pyszne rogaliki z masą krówkową w środku.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1.50 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
1 kg gotowa masa krówkowa
0.75 kostka margaryna zwykła
0.75 szkl. cukier
3 szt. jajko
10 dag. drożdże
0.50 l mleko
Przygotowanie
Z 1/2 litra mleka, drożdży, kilka łyżek mąki i łyżki cukru zrobić rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia. Margarynę rozpuścić, następnie utrzeć jajka z cukrem. Do dużej miski wsypać mąkę, dodać rozczyn oraz pozostałe składniki, wyrobić dokładnie ciasto.
Następnie ciasto dzielić na części, każdą z nich rozwałkować na stolnicy tworząc koło i dzielić na 8 części. Na każdą część nałożyć po łyżeczce gotowej masy krówkowej i zwinąć tworząc rogaliki.
Następnie rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180*C na złoty kolor.