Rogaliki z masą krówkową
m7
Pyszne rogaliki z masą krówkową w środku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
531
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
87
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne rogaliki z masą krówkową w środku.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1.50 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
1 kg gotowa masa krówkowa
0.75 kostka margaryna zwykła
0.75 szkl. cukier
3 szt. jajko
10 dag. drożdże
0.50 l mleko
Przygotowanie
Z 1/2 litra mleka, drożdży, kilka łyżek mąki i łyżki cukru zrobić rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia. Margarynę rozpuścić, następnie utrzeć jajka z cukrem. Do dużej miski wsypać mąkę, dodać rozczyn oraz pozostałe składniki, wyrobić dokładnie ciasto.
Następnie ciasto dzielić na części, każdą z nich rozwałkować na stolnicy tworząc koło i dzielić na 8 części. Na każdą część nałożyć po łyżeczce gotowej masy krówkowej i zwinąć tworząc rogaliki.
Następnie rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180*C na złoty kolor.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
531
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
87
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.