Rogaliki z marmoladą

m7
Rogaliki z marmoladą

0

0 / 0

Ciastka bardzo łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne polecam do kawki popołudniowej :)

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. żółtka surowe

1 szt. żółtko ugotowane na twardo

0.50 szt. słoik marmolady z dzikiej róży lub moreli

20 dag. mąka pszenna

15 dag. masło

15 dag. cukier puder

10 dag. migdały

Przygotowanie


1

Migdały, mąkę i dobrze schłodzone masło posiekać, dodać cukier puder, przetarte żółtko (ugotowane) i żółtka surowe. Zagnieść kruche ciasto, zafoliować i wstawić do lodówki na dwie godziny.

2

Ciasto rozwałkować na placek o grubości ok 1/2 cm, powycinać z niego trójkąty. Na każdy trójkąt położyć łyżeczkę marmolady, zwinąć w roladkę.

3

Ciastka ułożyć na blasze, piec ok 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

856

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

97

gram

Tłuszcze

48

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły