Rogaliki z marmoladą

m7
Rogaliki z marmoladą

0

0 / 0

Ciastka bardzo łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne polecam do kawki popołudniowej :)

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. żółtka surowe

1 szt. żółtko ugotowane na twardo

0.50 szt. słoik marmolady z dzikiej róży lub moreli

20 dek. mąka pszenna

15 dek. masło

15 dek. cukier puder

10 dek. migdały

Przygotowanie


1

Migdały, mąkę i dobrze schłodzone masło posiekać, dodać cukier puder, przetarte żółtko (ugotowane) i żółtka surowe. Zagnieść kruche ciasto, zafoliować i wstawić do lodówki na dwie godziny.

2

Ciasto rozwałkować na placek o grubości ok 1/2 cm, powycinać z niego trójkąty. Na każdy trójkąt położyć łyżeczkę marmolady, zwinąć w roladkę.

3

Ciastka ułożyć na blasze, piec ok 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły