0

Składniki

2 Sztuki
Żółtka surowe
1 Sztuka
Żółtko ugotowane na twardo
0.5 Sztuki
Słoik marmolady z dzikiej róży lub moreli
20 Dekagramów
mąka pszenna
15 Dekagramów
Masło twarde
15 Dekagramów
cukier puder
10 Dekagramów
migdały
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Migdały, mąkę i dobrze schłodzone masło posiekać, dodać cukier puder, przetarte żółtko (ugotowane) i żółtka surowe. Zagnieść kruche ciasto, zafoliować i wstawić do lodówki na dwie godziny.
  2. Ciasto rozwałkować na placek o grubości ok 1/2 cm, powycinać z niego trójkąty. Na każdy trójkąt położyć łyżeczkę marmolady, zwinąć w roladkę.
  3. Ciastka ułożyć na blasze, piec ok 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Opis

Ciastka bardzo łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne polecam do kawki popołudniowej :)

Podobne przepisy

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Przepis
Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kawowe brownie

Przepis
Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Mazurek kakaowo migdałowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Mazurek piernikowy

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Mazurek piernikowy

Mazurek tradycyjny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek tradycyjny

Naleśniki Kakaowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Pascha

Przepis
Średni Do 1 godz
Pascha

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!