0

Składniki

2 Sztuki
Żółtka surowe
1 Sztuka
Żółtko ugotowane na twardo
0.5 Sztuki
Słoik marmolady z dzikiej róży lub moreli
20 Dekagramów
mąka pszenna
15 Dekagramów
Masło twarde
15 Dekagramów
cukier puder
10 Dekagramów
migdały
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Migdały, mąkę i dobrze schłodzone masło posiekać, dodać cukier puder, przetarte żółtko (ugotowane) i żółtka surowe. Zagnieść kruche ciasto, zafoliować i wstawić do lodówki na dwie godziny.
  2. Ciasto rozwałkować na placek o grubości ok 1/2 cm, powycinać z niego trójkąty. Na każdy trójkąt położyć łyżeczkę marmolady, zwinąć w roladkę.
  3. Ciastka ułożyć na blasze, piec ok 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Opis

Ciastka bardzo łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne polecam do kawki popołudniowej :)

Podobne przepisy

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kawowe brownie

Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Keks kakaowy

Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Mazurek piernikowy

Łatwy Ponad 3 godz
Mazurek piernikowy

Mazurek tradycyjny

Łatwy Do 1 godz
Mazurek tradycyjny

Naleśniki Kakaowe

Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!