Rogaliki z kremem czekoladowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rogaliki z kremem czekoladowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975210757.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo łatwe, bardzo smaczne rogaliki z kremem czekoladowym.
2
0 / 0
Bardzo łatwe, bardzo smaczne rogaliki z kremem czekoladowym.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
1 kostka margaryna
4 szkl. mąka pszenna
0.75 szkl. śmietana kwaśna
2 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. krem czekoladowy
2 łyżka cukier
5 dag. drożdże
Przygotowanie
Margarynę roztopić i ostudzić.
Mąkę wsypać do miski, rozkruszyć drożdże i posypać cukrem i odrobiną mąki.
Po chwili dodać żółtka, śmietanę i przestudzoną margarynę.
Wszystko zagnieść na gładkie ciasto.
Uformować kulę, przekroić na cztery części.
Każdą rozwałkować w cienkie kółko, przekroić na cztery.
Na każdy trójkąt nałożyć trochę kremu, zwinąć i uformować rogalik.
Tak samo zrobić z pozostałymi częściami ciasta.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ułożyć rogaliki.
Pozostawić na 5 minut.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
Upieczone posypać cukrem pudrem.