Rogaliki z kremem czekoladowym

m7
Rogaliki z kremem czekoladowym

2

0 / 0

Bardzo łatwe, bardzo smaczne rogaliki z kremem czekoladowym.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

1 kost. margaryna

4 szkl. mąka pszenna

0.75 szkl. śmietana kwaśna

2 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. krem czekoladowy

2 łyżka cukier

5 dek. drożdże

Przygotowanie


1

Margarynę roztopić i ostudzić.

2

Mąkę wsypać do miski, rozkruszyć drożdże i posypać cukrem i odrobiną mąki.

3

Po chwili dodać żółtka, śmietanę i przestudzoną margarynę.

4

Wszystko zagnieść na gładkie ciasto.

5

Uformować kulę, przekroić na cztery części.

6

Każdą rozwałkować w cienkie kółko, przekroić na cztery.

7

Na każdy trójkąt nałożyć trochę kremu, zwinąć i uformować rogalik.

8

Tak samo zrobić z pozostałymi częściami ciasta.

9

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ułożyć rogaliki.

10

Pozostawić na 5 minut.

11

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.

12

Upieczone posypać cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły