Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
jabłko
1 Szczypta
sól
200 Gramów
margaryna zwykła
400 Gramów
mąka pszenna
50 Gramów
cynamon
50 Gramów
cukier
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
białko jaja kurzego
1 Łyżka
śmietana
3 Dekagramy
drożdże
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mąkę przesiać na stolnice, rozkruszyć drobno drożdże.Dodać margarynę i posiekać. Wbić jajko i wlać żółtko, dodać śmietanę. Wsypać szczyptę soli i zagnieść ciasto. Rozwałkować ciasto i pokroić na kwadraty 4x4.
  2. jabłka obrać , oczyścić z gniazd i pokroić na 8części posypać cynamonem. Kawałki jabłek ułożyć na kwadracikach i uformować rogaliki. Ułożyć je na wysmarowanej blaszce, rogaliki posmarować białkiem i posypać cukrem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200 aż zrumienieją

Opis

Bardzo proste w wykonaniu, idealne do kawy.Znajomi się zajadali rogalikami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!