0

Składniki

2 Łyżeczki
Aromat waniliowy
200 Gramów
ingridient
Dżem truskawkowy Łowicz
0.75 Szklanki
mleko
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
60 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
6 Dekagramów
cukier
5 Dekagramów
drożdże
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotowujemy ciasto: z drożdży, pół szklanki mleka oraz łyżki cukru przygotowujemy rozczyn. Gdy rozczyn wyrośnie dodajemy mąkę, resztę mleka, pozostały cukier, żółtka oraz aromat. Zagniatamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  2. Następnie po wyrośnięciu cisto rozwałkowujemy, kroimy w trójkąty. Każdy trójkąt ciasta smarujemy dżemem, zwijamy w rogaliki. Układamy na blasze i odstawiamy do wyrośnięcia na około godzinę. Pieczemy 20-30 minut w temp. 190*C.
  3. Po upieczeniu polewamy lukrem.

Opis

Bardzo pyszne rogaliki do kawy.

Podobne przepisy

Pączki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki

Pączki Babuni

Przepis
Średni Do 3 godz
Pączki Babuni

Pączki mojej babci

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki mojej babci

Tanie pączki

Przepis
Średni Do 3 godz
Tanie pączki

Pączki grodzieńskie

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki grodzieńskie

Pączki serowe

Przepis
Średni Do 40 min
Pączki serowe

Pączki z budyniem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z budyniem

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!