Rogaliki z brzoskwinią

m7
Rogaliki z brzoskwinią

0

0 / 0

rogaliki da deserek

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

500 g lubella mąka puszysta uniwersalna

500 g twaróg

400 g margaryna zwykła

1 szkl. cukier

2 szt. jajko

1 szt. cukier wanilinowy

2 szt. brzoskwinia w syropie

Przygotowanie


1

Brzoskwinie wyjąć z zalewy i pokroić każdy kawałek na 4 części.

2

Z pozostałych składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 1 godzinę.

3

Po godzinie wyjąć ciasto z lodówki, pokroić na kawałki i rozwałkowywać tworząc koło na ok.4-5 mm grubości.

4

Każde kółko pokroić na 4 części.

5

Na każdym kawałku ciasta, na szerszej stronie ułożyć po kawałku brzoskwini i zwijać tworząc rogaliki.

6

Układać rogaliki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

7

Piec w temperaturze 175 stopni przez 25 minut.

8

Po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły