Rogaliki z brzoskwinią
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rogaliki z brzoskwinią](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F10095-1702058176716.jpeg&w=3840&q=75)
rogaliki da deserek
0
0 / 0
rogaliki da deserek
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
500 g lubella mąka puszysta uniwersalna
500 g twaróg
400 g margaryna zwykła
1 szkl. cukier
2 szt. jajko
1 szt. cukier wanilinowy
2 szt. brzoskwinia w syropie
Przygotowanie
Brzoskwinie wyjąć z zalewy i pokroić każdy kawałek na 4 części.
Z pozostałych składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Po godzinie wyjąć ciasto z lodówki, pokroić na kawałki i rozwałkowywać tworząc koło na ok.4-5 mm grubości.
Każde kółko pokroić na 4 części.
Na każdym kawałku ciasta, na szerszej stronie ułożyć po kawałku brzoskwini i zwijać tworząc rogaliki.
Układać rogaliki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 175 stopni przez 25 minut.
Po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.