1

Składniki

2 Sztuki
jajko
20 Dekagramów
mąka
20 Dekagramów
masło
15 Dekagramów
migdały
5 Dekagramów
cukier puder
2 Dekagramy
Wanilia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Migdały sparzyć, zemleć, dodać do nich żółtka i trochę białka, zmieszać razem, dodać masło, ucierać i dosypywać po trochu mąkę. 2.Po zagnieceniu wszystkich składników rozwałkować ciasto na stolnicy, krajać w małe kwadraty, zwijać rogaliki i piec na jasny kolor przez ok. 15 minut.
  2. 3.Po upieczeniu wymieszać trochę pudru z utłuczoną, odsianą wanilią i posypywać gorące.

Opis

Rogaliki waniliowe

Podobne przepisy

Naleśniki Kakaowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Zakręcone drożdżówki z serem i Cinisami

Przepis
Średni Do 2 godz
Zakręcone drożdżówki z serem i Cinisami

Mazurek czekoladowy z marcepanem, dżemem z czarnej porzeczk...

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Mazurek czekoladowy z marcepanem, dżemem z czarnej porzeczki i migdałami

Ciasto migdałowe

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto migdałowe

Mazurek kakaowo migdałowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Mazurek piernikowy

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Mazurek piernikowy

Pascha

Przepis
Średni Do 1 godz
Pascha

Mazurek tradycyjny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek tradycyjny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!