Rogaliki waniliowe

m7
Rogaliki waniliowe

1

0 / 0

Rogaliki waniliowe

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 szt. jajko

20 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna

20 dag. masło

15 dag. migdały

5 dag. cukier puder

2 dag. wanilia

Przygotowanie


1

1.Migdały sparzyć, zemleć, dodać do nich żółtka i trochę białka, zmieszać razem, dodać masło, ucierać i dosypywać po trochu mąkę. 2.Po zagnieceniu wszystkich składników rozwałkować ciasto na stolnicy, krajać w małe kwadraty, zwijać rogaliki i piec na jasny kolor przez ok. 15 minut.

2

3.Po upieczeniu wymieszać trochę pudru z utłuczoną, odsianą wanilią i posypywać gorące.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

429

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

32

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły