Rogaliki waniliowe

m7
Rogaliki waniliowe

1

0 / 0

Rogaliki waniliowe

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 szt. jajko

20 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna

20 dek. masło

15 dek. migdały

5 dek. cukier puder

2 dek. wanilia

Przygotowanie


1

1.Migdały sparzyć, zemleć, dodać do nich żółtka i trochę białka, zmieszać razem, dodać masło, ucierać i dosypywać po trochu mąkę. 2.Po zagnieceniu wszystkich składników rozwałkować ciasto na stolnicy, krajać w małe kwadraty, zwijać rogaliki i piec na jasny kolor przez ok. 15 minut.

2

3.Po upieczeniu wymieszać trochę pudru z utłuczoną, odsianą wanilią i posypywać gorące.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły