Rogaliki waniliowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rogaliki waniliowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5135-1702057814039.jpeg&w=3840&q=75)
Rogaliki waniliowe
1
0 / 0
Rogaliki waniliowe
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
2 szt. jajko
20 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
20 dag. masło
15 dag. migdały
5 dag. cukier puder
2 dag. wanilia
Przygotowanie
1
1.Migdały sparzyć, zemleć, dodać do nich żółtka i trochę białka, zmieszać razem, dodać masło, ucierać i dosypywać po trochu mąkę. 2.Po zagnieceniu wszystkich składników rozwałkować ciasto na stolnicy, krajać w małe kwadraty, zwijać rogaliki i piec na jasny kolor przez ok. 15 minut.
2
3.Po upieczeniu wymieszać trochę pudru z utłuczoną, odsianą wanilią i posypywać gorące.