Rogaliki waniliowe
m7
Rogaliki waniliowe
Wartości odżywcze na porcję
Energia
429
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Rogaliki waniliowe
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 szt. jajko
20 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
20 dag. masło
15 dag. migdały
5 dag. cukier puder
2 dag. wanilia
Przygotowanie
1.Migdały sparzyć, zemleć, dodać do nich żółtka i trochę białka, zmieszać razem, dodać masło, ucierać i dosypywać po trochu mąkę. 2.Po zagnieceniu wszystkich składników rozwałkować ciasto na stolnicy, krajać w małe kwadraty, zwijać rogaliki i piec na jasny kolor przez ok. 15 minut.
3.Po upieczeniu wymieszać trochę pudru z utłuczoną, odsianą wanilią i posypywać gorące.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
429
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.