Rogaliki waniliowe
m7
Rogaliki waniliowe
1
0 / 0
Rogaliki waniliowe
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
2 szt. jajko
20 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna
20 dek. masło
15 dek. migdały
5 dek. cukier puder
2 dek. wanilia
Przygotowanie
1
1.Migdały sparzyć, zemleć, dodać do nich żółtka i trochę białka, zmieszać razem, dodać masło, ucierać i dosypywać po trochu mąkę. 2.Po zagnieceniu wszystkich składników rozwałkować ciasto na stolnicy, krajać w małe kwadraty, zwijać rogaliki i piec na jasny kolor przez ok. 15 minut.
2
3.Po upieczeniu wymieszać trochę pudru z utłuczoną, odsianą wanilią i posypywać gorące.