1

Składniki

2 Sztuki
jajko
20 Dekagramów
mąka
20 Dekagramów
masło
15 Dekagramów
migdały
5 Dekagramów
cukier puder
2 Dekagramy
Wanilia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Migdały sparzyć, zemleć, dodać do nich żółtka i trochę białka, zmieszać razem, dodać masło, ucierać i dosypywać po trochu mąkę. 2.Po zagnieceniu wszystkich składników rozwałkować ciasto na stolnicy, krajać w małe kwadraty, zwijać rogaliki i piec na jasny kolor przez ok. 15 minut.
  2. 3.Po upieczeniu wymieszać trochę pudru z utłuczoną, odsianą wanilią i posypywać gorące.

Opis

Rogaliki waniliowe

Podobne przepisy

Naleśniki Kakaowe

Łatwy Do 40 min.

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz.

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Keks kakaowy

Łatwy Do 1 godz.

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz.

Mazurek piernikowy

Łatwy Ponad 3 godz.

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!