Example thumb
1

Składniki

2 Sztuki
jajko
20 Dekagramów
mąka
20 Dekagramów
masło
15 Dekagramów
migdały
5 Dekagramów
cukier puder
2 Dekagramy
Wanilia
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. 1.Migdały sparzyć, zemleć, dodać do nich żółtka i trochę białka, zmieszać razem, dodać masło, ucierać i dosypywać po trochu mąkę. 2.Po zagnieceniu wszystkich składników rozwałkować ciasto na stolnicy, krajać w małe kwadraty, zwijać rogaliki i piec na jasny kolor przez ok. 15 minut.
  2. 3.Po upieczeniu wymieszać trochę pudru z utłuczoną, odsianą wanilią i posypywać gorące.

Opis

Rogaliki waniliowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!