Rogaliki - topielce

m7
Rogaliki - topielce

0

0 / 0

Rogaliki z marmoladą są znakomite do kawy.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szt. jajko

1 szt. marmolada

1 łyżka cukier

50 dag. mąka pszenna tortowa

20 dag. margaryna zwykła

5 dag. drożdże

0.50 szkl. mleko

Przygotowanie


1

Do mąki wlać rozpuszczone w letnim mleku drożdże i stopiony tłuszcz.

2

Dodać utarte z cukrem jajka i dobrze wyrobić ciasto.

3

Zawinąć ciasto w serwetkę i zanurzyć w zimnej wodzie.

4

Gdy wypłynie, wyjąć na posypaną mąką stolnicę.

5

Po rozwinięciu rozwałkować je, pokroić na szerokie paski, a następnie na niewielkie trójkąty, posmarować marmoladą i zwijać w rogaliki, zaczynając od podstawy trójkąta.

6

Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

583

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

66

gram

Tłuszcze

31

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły