3

Składniki

1 Kostka
margaryna zwykła
4 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
śmietana
5 Dekagramów
drożdże
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozrobić drożdże w śmietanie
  2. margarynę wymieszać z mąką
  3. połączyć masy i wyrobić ciasto
  4. odstawić do wyrośnięcia na 30 minut
  5. rozwałkować placek i formować rogaliki
  6. smarować rozmąconym jajkiem i posypywać cukrem
  7. piec aż będą złociste

Opis

Pod tym względem nie mam do teściowej żadnych zarzutów.

Podobne przepisy

Makowiec

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec

Makowiec zawijany

Przepis
Trudny Do 40 min
Makowiec zawijany

Pączki domowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki domowe

Pączki grodzieńskie

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki grodzieńskie

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Ciastka z cukrem

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka z cukrem

Podwójnie kakaowe rogaliki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Podwójnie kakaowe rogaliki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!