3

Składniki

1 Kostka
margaryna zwykła
4 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
śmietana
5 Dekagramów
drożdże
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozrobić drożdże w śmietanie
  2. margarynę wymieszać z mąką
  3. połączyć masy i wyrobić ciasto
  4. odstawić do wyrośnięcia na 30 minut
  5. rozwałkować placek i formować rogaliki
  6. smarować rozmąconym jajkiem i posypywać cukrem
  7. piec aż będą złociste

Opis

Pod tym względem nie mam do teściowej żadnych zarzutów.

Podobne przepisy

Ciastka z cukrem

Średni Do 1 godz

Jabłecznik

Średni Do 1 godz

Mazurek

Łatwy Do 1 godz

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Łatwy Do 40 min

Podwójnie kakaowe rogaliki

Łatwy Do 3 godz

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!