Rogaliki orzechowe

m7
Rogaliki orzechowe

0

0 / 0

Uwielbiam rogaliki!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. żółtko jaja kurzego

20 dag. mąka pszenna tortowa

5 dag. cukier puder

15 dag. masło

5 dag. orzechy włoskie

0.50 łyżecz. proszek do pieczenia

Przygotowanie


1

1.Ugotowane żółtka przetrzeć i dodać do pozostałych składników.

2

2.Zagnieść ciasto, rozwałkować, wykrawać małe trójkąty, zwinąć i formować rogaliki.

3

3.Piec w temp. 130 stopni, około ok.30 min.

4

4.Po upieczeniu posypać z cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły