Rogaliki orzechowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rogaliki orzechowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973738109.jpeg&w=3840&q=75)
Uwielbiam rogaliki!
0
0 / 0
Uwielbiam rogaliki!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szt. żółtko jaja kurzego
2 szt. żółtko jaja kurzego
20 dag. mąka pszenna tortowa
5 dag. cukier puder
15 dag. masło
5 dag. orzechy włoskie
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
Przygotowanie
1
1.Ugotowane żółtka przetrzeć i dodać do pozostałych składników.
2
2.Zagnieść ciasto, rozwałkować, wykrawać małe trójkąty, zwinąć i formować rogaliki.
3
3.Piec w temp. 130 stopni, około ok.30 min.
4
4.Po upieczeniu posypać z cukrem pudrem.