Rogaliki orzechowe

m7
Rogaliki orzechowe

Średnia 0 / 0

Oceń!

Uwielbiam rogaliki!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. żółtko jaja kurzego

20 dag. mąka pszenna tortowa

5 dag. cukier puder

15 dag. masło

5 dag. orzechy włoskie

0.50 łyżecz. proszek do pieczenia

Przygotowanie


1.Ugotowane żółtka przetrzeć i dodać do pozostałych składników.

2.Zagnieść ciasto, rozwałkować, wykrawać małe trójkąty, zwinąć i formować rogaliki.

3.Piec w temp. 130 stopni, około ok.30 min.

4.Po upieczeniu posypać z cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

424

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły