Rogaliki kruche

m7
Rogaliki kruche

0

0 / 0

Rogaliki kruche z marmoladą to świetny pomysł, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

6 szt. żółtko jaja kurzego

4 łyżka mleko

50 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna

35 dag. masło

15 dag. cukier

2 dag. drożdże

20 dag. marmolada

Przygotowanie


1

Mąkę posiekać z tłuszczem, drożdże rozrobić z odrobiną mleka i z cukrem.

2

Rozbić żółtka z resztą mleka, dodać do mąki z drożdżami i razem wszystko dobrze wyrobić.

3

Pozostawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.

4

Po tym czasie rozwałkować, krajać w kwadraty, smarować je marmoladą i zwijać rogaliki.

5

Po wierzchu posmarować rozbitym jajkiem albo mlekiem i posypać cukrem.

6

Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor przez ok. 15 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły