Rogaliki kakaowe z marmoladą
m7
0
0 / 0
Smaczne rogaliki ...
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
16 porcji
Składniki
2 łyżeczka proszek do pieczenia
500 g mąka pszenna tortowa
500 g margaryna zwykła
250 g marmolada różana
1 szkl. cukier puder
2 szt. jaja kurze całe
8 łyżka cukier
6 łyżka śmietana 18%
2 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
1
Z podanych składników zagniatamy ciasto .
2
Dzielimy na pół .
3
Rozwałkowujemy je na stolnicy posypanej mąką w kształt koła i kroimy na 8 trójkątów .
4
Na każdy nakładamy po łyżeczce marmolady o dowolnym smaku Zwijamy w kształt rogala .
5
Układamy na blasze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika nagrzanego do 180* C i pieczemy przez 30 minut.Posypujemy cukrem pudrem.