Rogaliki jogurtowe z nadzieniem różanym

m7
Rogaliki jogurtowe z nadzieniem różanym

0

0 / 0

Pyszne rogaliki jogurtowe z nadzieniem różanym są idealne na śniadanie. Do takiego słodkiego posiłku warto zrobić kubek gorącego kakao i delektować się smakiem miękkich rogalików ze słodkim nadzieniem.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 g marmolada różana

1 szkl. jogurt naturalny

4 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

3 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. białko jaja kurzego

4 łyżka cukier

3 łyżka olej

4 dek. drożdże

Przygotowanie


1

Jogurt podgrzać i rozrobić w nim drożdże z połową cukru. Z drugą połową rozmieszać żółtka. Do jogurtu z drożdżami dodać stopniowo mąkę i żółtka oraz sól i olej. Wyrobić ciasto i wałkować cienko. Od razu robić rogaliki z marmoladą, poczekać aż wyrosną, piec na złoty kolor posmarowane rozmąconym białkiem.

2

Piec w piekarniku na blasze ok. 35 min w temp 175 , na kamieniu ok. 20 min w temp 200 st.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły