Rogaliki jogurtowe z nadzieniem różanym
m7
0
0 / 0
Pyszne rogaliki jogurtowe z nadzieniem różanym są idealne na śniadanie. Do takiego słodkiego posiłku warto zrobić kubek gorącego kakao i delektować się smakiem miękkich rogalików ze słodkim nadzieniem.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 g marmolada różana
1 szkl. jogurt naturalny
4 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
3 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. białko jaja kurzego
4 łyżka cukier
3 łyżka olej
4 dek. drożdże
Przygotowanie
Jogurt podgrzać i rozrobić w nim drożdże z połową cukru. Z drugą połową rozmieszać żółtka. Do jogurtu z drożdżami dodać stopniowo mąkę i żółtka oraz sól i olej. Wyrobić ciasto i wałkować cienko. Od razu robić rogaliki z marmoladą, poczekać aż wyrosną, piec na złoty kolor posmarowane rozmąconym białkiem.
Piec w piekarniku na blasze ok. 35 min w temp 175 , na kamieniu ok. 20 min w temp 200 st.