Rogaliki francuskie z brzoskwinią
m7
Szybkie rogaliki z ciasta francuskiego i nadzieniem brzoskwiniowym. Takie rogaliki fajnie sprawdzą się na słodkie śniadanie.
0
0 / 0
Szybkie rogaliki z ciasta francuskiego i nadzieniem brzoskwiniowym. Takie rogaliki fajnie sprawdzą się na słodkie śniadanie.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 szczyp. cukier puder
1 szt. ciasto francuskie
1 szt. brzoskwinia w syropie
Przygotowanie
Ciasto francuskie rozwijamy, a następnie wycinamy kwadraty ( 10x10 cm ). Każdy kwadrat przecinamy po skosie, tworząc trójkąty. Na każdy trójkąt dajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie i zwijamy na kształt rogala. Rogi, albo zlepiamy, albo zawijamy, tak by się nie rozwaliły podczas pieczenia. Gotowe, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30 min. w temp. 160 st.C. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.