0

Składniki

1 Szczypta
cukier puder
1 Sztuka
ciasto francuskie
1 Sztuka
brzoskwinia w syropie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto francuskie rozwijamy, a następnie wycinamy kwadraty ( 10x10 cm ). Każdy kwadrat przecinamy po skosie, tworząc trójkąty. Na każdy trójkąt dajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie i zwijamy na kształt rogala. Rogi, albo zlepiamy, albo zawijamy, tak by się nie rozwaliły podczas pieczenia. Gotowe, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 min. w temp. 160'C. Gotowe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

Opis

szybkie rogaliki

Podobne przepisy

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Gruszki zapiekane w cieście francuskim z sosem czekoladowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gruszki zapiekane w cieście francuskim z sosem czekoladowym

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Faworki

Przepis
Średni Do 1 godz
Faworki

Faworki

Przepis
Średni Do 1 godz
Faworki

Faworki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Faworki

Kręgle wodne lub chrusty

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kręgle wodne lub chrusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!