Rogaliki francuskie z brzoskwinią

m7
Rogaliki francuskie z brzoskwinią

0

0 / 0

Szybkie rogaliki z ciasta francuskiego i nadzieniem brzoskwiniowym. Takie rogaliki fajnie sprawdzą się na słodkie śniadanie.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 szcz. cukier puder

1 szt. ciasto francuskie

1 szt. brzoskwinia w syropie

Przygotowanie


1

Ciasto francuskie rozwijamy, a następnie wycinamy kwadraty ( 10x10 cm ). Każdy kwadrat przecinamy po skosie, tworząc trójkąty. Na każdy trójkąt dajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie i zwijamy na kształt rogala. Rogi, albo zlepiamy, albo zawijamy, tak by się nie rozwaliły podczas pieczenia. Gotowe, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30 min. w temp. 160 st.C. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły