Rogaliki

m7
Rogaliki

0

0 / 0

Rogaliki z marmoladą są szybkie i proste do przygotowania. Zamiast marmolady można użyć czekolady.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kost. margaryna

2 szt. jajo

1 szt. marmolada

5 dek. drożdże

0.50 kg mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


1

Składniki ciasto zagniatamy.

2

Zawijamy w lnianą ściereczkę i wkładamy na 25 minut do zimnej wody.

3

Gdy ciasto wypłynie, wyjmujemy i osuszamy, a następnie chwilę wyrabiamy.

4

Ciasto dzielimy na części, rozwałkowujemy w koła, a następnie kroimy w trójkąty.

5

Smarujemy marmoladą.

6

Formujemy rogaliki. Pieczemy w 185 stopni C.

7

Posypujemy cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły