Rogaliki

m7

Rogaliki z marmoladą są szybkie i proste do przygotowania. Zamiast marmolady można użyć czekolady.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
417
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
49
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Rogaliki z marmoladą są szybkie i proste do przygotowania. Zamiast marmolady można użyć czekolady.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kostka margaryna
2 szt. jajo
1 szt. marmolada
5 dag. drożdże
0.50 kg mąka pszenna tortowa
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
Składniki ciasto zagniatamy.
Zawijamy w lnianą ściereczkę i wkładamy na 25 minut do zimnej wody.
Gdy ciasto wypłynie, wyjmujemy i osuszamy, a następnie chwilę wyrabiamy.
Ciasto dzielimy na części, rozwałkowujemy w koła, a następnie kroimy w trójkąty.
Smarujemy marmoladą.
Formujemy rogaliki. Pieczemy w 185 stopni C.
Posypujemy cukrem pudrem.