Rogaliki

m7
Rogaliki

Średnia 0 / 0

Oceń!

Rogaliki z marmoladą są szybkie i proste do przygotowania. Zamiast marmolady można użyć czekolady.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kostka margaryna

2 szt. jajo

1 szt. marmolada

5 dag. drożdże

0.50 kg mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


Składniki ciasto zagniatamy.

Zawijamy w lnianą ściereczkę i wkładamy na 25 minut do zimnej wody.

Gdy ciasto wypłynie, wyjmujemy i osuszamy, a następnie chwilę wyrabiamy.

Ciasto dzielimy na części, rozwałkowujemy w koła, a następnie kroimy w trójkąty.

Smarujemy marmoladą.

Formujemy rogaliki. Pieczemy w 185 stopni C.

Posypujemy cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

417

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

49

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły