Rogaliki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rogaliki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974776849.jpeg&w=3840&q=75)
Rogaliki z marmoladą są szybkie i proste do przygotowania. Zamiast marmolady można użyć czekolady.
0
0 / 0
Rogaliki z marmoladą są szybkie i proste do przygotowania. Zamiast marmolady można użyć czekolady.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kostka margaryna
2 szt. jajo
1 szt. marmolada
5 dag. drożdże
0.50 kg mąka pszenna tortowa
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
1
Składniki ciasto zagniatamy.
2
Zawijamy w lnianą ściereczkę i wkładamy na 25 minut do zimnej wody.
3
Gdy ciasto wypłynie, wyjmujemy i osuszamy, a następnie chwilę wyrabiamy.
4
Ciasto dzielimy na części, rozwałkowujemy w koła, a następnie kroimy w trójkąty.
5
Smarujemy marmoladą.
6
Formujemy rogaliki. Pieczemy w 185 stopni C.
7
Posypujemy cukrem pudrem.