Rogaliki
m7
Rogaliki z marmoladą są szybkie i proste do przygotowania. Zamiast marmolady można użyć czekolady.
0
0 / 0
Rogaliki z marmoladą są szybkie i proste do przygotowania. Zamiast marmolady można użyć czekolady.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kost. margaryna
2 szt. jajo
1 szt. marmolada
5 dek. drożdże
0.50 kg mąka pszenna tortowa
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
1
Składniki ciasto zagniatamy.
2
Zawijamy w lnianą ściereczkę i wkładamy na 25 minut do zimnej wody.
3
Gdy ciasto wypłynie, wyjmujemy i osuszamy, a następnie chwilę wyrabiamy.
4
Ciasto dzielimy na części, rozwałkowujemy w koła, a następnie kroimy w trójkąty.
5
Smarujemy marmoladą.
6
Formujemy rogaliki. Pieczemy w 185 stopni C.
7
Posypujemy cukrem pudrem.