Rogaliki

m7
Rogaliki

0

0 / 0

Domowe rogaliki z musem jabłkowym są przepyszne i delikatne. Sprawdzą się genialnie do kawy lub herbaty.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg mąka pszenna tortowa

3 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szkl. mleko

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. drożdże

2 szt. masło

1 szt. mus jabłkowy

4 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Drożdże i cukier rozpuszczamy w mleku, schładzamy. Mąkę, jajka, masło, proszek do pieczenia łączymy i dolewamy pomału rozczyn z drożdży. Ciasto dokładnie zagniatamy.

2

Odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 15 min. Ciasto wałkujemy w kółko i dzielimy na 6-8 trójkątów.

3

Dajemy mus jabłkowy (lub inną konfiturę) i zawijamy w rulon.

4

Blachę wykładamy papierem i pieczemy rogaliki na rumiano w 170 stopniach.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

702

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

78

gram

Tłuszcze

37

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły