Rogaliczki wiśniowe Elżbietki
m7
Rogaliczki wiśniowe Elżbietki są pyszne, kruche i słodkie.
0
0 / 0
Rogaliczki wiśniowe Elżbietki są pyszne, kruche i słodkie.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. konfitura
25 dek. ziemniaki
10 dek. masło
1 dek. drożdże
0.50 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 szkl. mleko
Przygotowanie
1
Wymienione składniki wymieszać dokładnie.
2
Otrzymane ciasto 3 razy składać i wałkować (jak ciasto francuskie).
3
Ostatni raz rozwałkować cienko i pokrajać na kwadraty.
4
Nadziewać konfiturą, formować rogaliki i po posmarowaniu rozbitym jajem piec w gorącym piekarniku.