Rogaliczki wiśniowe Elżbietki

m7
Rogaliczki wiśniowe Elżbietki

0

0 / 0

Rogaliczki wiśniowe Elżbietki są pyszne, kruche i słodkie.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. konfitura

25 dag. ziemniaki

10 dag. masło

1 dag. drożdże

0.50 kg lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 szkl. mleko

Przygotowanie


1

Wymienione składniki wymieszać dokładnie.

2

Otrzymane ciasto 3 razy składać i wałkować (jak ciasto francuskie).

3

Ostatni raz rozwałkować cienko i pokrajać na kwadraty.

4

Nadziewać konfiturą, formować rogaliki i po posmarowaniu rozbitym jajem piec w gorącym piekarniku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

347

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

49

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły