Rogaliczki wiśniowe Elżbietki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rogaliczki wiśniowe Elżbietki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975342326.jpeg&w=3840&q=75)
Rogaliczki wiśniowe Elżbietki są pyszne, kruche i słodkie.
0
0 / 0
Rogaliczki wiśniowe Elżbietki są pyszne, kruche i słodkie.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. konfitura
25 dag. ziemniaki
10 dag. masło
1 dag. drożdże
0.50 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 szkl. mleko
Przygotowanie
1
Wymienione składniki wymieszać dokładnie.
2
Otrzymane ciasto 3 razy składać i wałkować (jak ciasto francuskie).
3
Ostatni raz rozwałkować cienko i pokrajać na kwadraty.
4
Nadziewać konfiturą, formować rogaliki i po posmarowaniu rozbitym jajem piec w gorącym piekarniku.