Rogale z nadzieniem z nutelli
m7
Rogale, które uwielbiają wszystkie dzieci ze względu na nadzienie. Rogale z nutellą znikną z talerza błyskawicznie!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Rogale, które uwielbiają wszystkie dzieci ze względu na nadzienie. Rogale z nutellą znikną z talerza błyskawicznie!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
1 kg mąka pszenna tortowa
1 kostka margaryna mleczna
1 szkl. krem nutella
8 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. białko jaja kurzego
8 łyżka śmietana 18%
10 dag. drożdże
Przygotowanie
Margarynę wymieszać z mąką i żółtkami, dodać drożdże wymieszane z śmietaną i zagnieść.
Ciasto rozwałkować na kształt koła o grubości około 5mm, podzielić na trójkąty.
Na szerszym końcu położyć łyżeczkę nutelli, zwijać na kształt rogalika zaczynając od szerszej strony.
Rogale posmarować białkiem.
Piec w 180 stopni C około 15-20 min na złoty kolor.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.