Rogale z nadzieniem z nutelli

m7
Rogale z nadzieniem z nutelli

Średnia 0 / 0

Oceń!

Rogale, które uwielbiają wszystkie dzieci ze względu na nadzienie. Rogale z nutellą znikną z talerza błyskawicznie!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1 kg mąka pszenna tortowa

1 kostka margaryna mleczna

1 szkl. krem nutella

8 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. białko jaja kurzego

8 łyżka śmietana 18%

10 dag. drożdże

Przygotowanie


Margarynę wymieszać z mąką i żółtkami, dodać drożdże wymieszane z śmietaną i zagnieść.

Ciasto rozwałkować na kształt koła o grubości około 5mm, podzielić na trójkąty.

Na szerszym końcu położyć łyżeczkę nutelli, zwijać na kształt rogalika zaczynając od szerszej strony.

Rogale posmarować białkiem.

Piec w 180 stopni C około 15-20 min na złoty kolor.

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

255

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

31

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły