Rogale z nadzieniem z nutelli

m7
Rogale z nadzieniem z nutelli

0

0 / 0

Rogale, które uwielbiają wszystkie dzieci ze względu na nadzienie. Rogale z nutellą znikną z talerza błyskawicznie!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1 kg mąka pszenna tortowa

1 kost. margaryna mleczna

1 szkl. krem nutella

8 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. białko jaja kurzego

8 łyżka śmietana 18%

10 dek. drożdże

Przygotowanie


1

Margarynę wymieszać z mąką i żółtkami, dodać drożdże wymieszane z śmietaną i zagnieść.

2

Ciasto rozwałkować na kształt koła o grubości około 5mm, podzielić na trójkąty.

3

Na szerszym końcu położyć łyżeczkę nutelli, zwijać na kształt rogalika zaczynając od szerszej strony.

4

Rogale posmarować białkiem.

5

Piec w 180 stopni C około 15-20 min na złoty kolor.

6

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły