Rogale z grzybami
m7
Idealne do czerwonego barszczu rogale z grzybami. Dzięki swojemu aromatycznemu nadzieniu są niezwykle smaczne i sycące.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
343
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Idealne do czerwonego barszczu rogale z grzybami. Dzięki swojemu aromatycznemu nadzieniu są niezwykle smaczne i sycące.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
125 mleko
0.50 kg pieczarki
1 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz ziołowy
400 g mąka pszenna tortowa
25 g drożdże
200 g masło
1 szt. cebula
4 łyżka cukier
1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
10 dag. kapusta kiszona
Przygotowanie
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Połączyć z resztą składników. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Kapustę ugotować, odcisnąć i drobno pokroić. Cebulę podsmażyć na łyżce oleju.
Dodać pieczarki i kapustę. Doprawić do smaku pieprzem ziołowym. Ostudzić.
Ciasto przełożyć do lodówki na 45 minut. Wyciągnąć i rozwałkować na stolnicy posypanej mąką.
Podzielić na trójkąty.
Nakładać po łyżeczce farszu, zwijać w rogaliki. Układać na blaszce posypanej mąką i posmarowanej wcześniej masłem. Piec w 175 stopniach C przez 22 minuty.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
343
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.