Rogale z grzybami

m7
Rogale z grzybami

0

0 / 0

Idealne do czerwonego barszczu rogale z grzybami. Dzięki swojemu aromatycznemu nadzieniu są niezwykle smaczne i sycące.

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

125 mleko

0.50 kg pieczarki

1 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz ziołowy

400 g mąka pszenna tortowa

25 g drożdże

200 g masło

1 szt. cebula

4 łyżka cukier

1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

10 dag. kapusta kiszona

Przygotowanie


1

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Połączyć z resztą składników. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

2

Kapustę ugotować, odcisnąć i drobno pokroić. Cebulę podsmażyć na łyżce oleju.

3

Dodać pieczarki i kapustę. Doprawić do smaku pieprzem ziołowym. Ostudzić.

4

Ciasto przełożyć do lodówki na 45 minut. Wyciągnąć i rozwałkować na stolnicy posypanej mąką.

5

Podzielić na trójkąty.

6

Nakładać po łyżeczce farszu, zwijać w rogaliki. Układać na blaszce posypanej mąką i posmarowanej wcześniej masłem. Piec w 175 stopniach C przez 22 minuty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

343

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły