0

Składniki

125 Mililitrów
mleko
0.5 Kilograma
pieczarki
1 Szczypta
sól
2 Szczypty
pieprz ziołowy
400 Gramów
mąka pszenna tortowa
25 Gramów
drożdże
200 Gramów
masło
1 Sztuka
cebula
4 Łyżki
cukier
1 Łyżka
olej rzepakowy uniwersalny
10 Dekagramów
kapusta kiszona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku.Połączyć z resztą składników .Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach .
  2. Kapustę gotujemy ,odciskamy i drobno kroimy .Cebule podsmażamy na łyżce oleju.
  3. Dodajemy pieczarki i kapustę .Doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym .Studzimy .
  4. Ciasto wkładamy do lodówki na 45 minut .Wyciągamy ,wałkujemy na stolnicy posypanej mąka .
  5. Dzielimy na trójkąty .
  6. Nakładamy po łyżeczce farszu ,zwijamy w rogaliki .Układamy na blaszce posypanej mąką i posmarowanej wcześniej masłem,. Pieczemy w 175* C przez 22 minuty.

Opis

Idealne do czerwonego barszczu i nie tylko .

Podobne przepisy

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Łatwy Do 40 min.

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz.

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min.

Podwójnie kakaowe rogaliki

Łatwy Do 3 godz.

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz.

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz.

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz.

Gofry

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!