Example thumb
0

Składniki

125 Mililitrów
mleko
0.5 Kilograma
pieczarki
1 Szczypta
sól
2 Szczypty
pieprz ziołowy
400 Gramów
mąka pszenna tortowa
25 Gramów
drożdże
200 Gramów
masło
1 Sztuka
cebula
4 Łyżki
cukier
1 Łyżka
olej rzepakowy uniwersalny
10 Dekagramów
kapusta kiszona
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku.Połączyć z resztą składników .Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach .
  2. Kapustę gotujemy ,odciskamy i drobno kroimy .Cebule podsmażamy na łyżce oleju.
  3. Dodajemy pieczarki i kapustę .Doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym .Studzimy .
  4. Ciasto wkładamy do lodówki na 45 minut .Wyciągamy ,wałkujemy na stolnicy posypanej mąka .
  5. Dzielimy na trójkąty .
  6. Nakładamy po łyżeczce farszu ,zwijamy w rogaliki .Układamy na blaszce posypanej mąką i posmarowanej wcześniej masłem,. Pieczemy w 175* C przez 22 minuty.

Opis

Idealne do czerwonego barszczu i nie tylko .

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!