Rogale z grzybami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rogale z grzybami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975295864.jpeg&w=3840&q=75)
Idealne do czerwonego barszczu rogale z grzybami. Dzięki swojemu aromatycznemu nadzieniu są niezwykle smaczne i sycące.
0
0 / 0
Idealne do czerwonego barszczu rogale z grzybami. Dzięki swojemu aromatycznemu nadzieniu są niezwykle smaczne i sycące.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
125 mleko
0.50 kg pieczarki
1 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz ziołowy
400 g mąka pszenna tortowa
25 g drożdże
200 g masło
1 szt. cebula
4 łyżka cukier
1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
10 dag. kapusta kiszona
Przygotowanie
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Połączyć z resztą składników. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Kapustę ugotować, odcisnąć i drobno pokroić. Cebulę podsmażyć na łyżce oleju.
Dodać pieczarki i kapustę. Doprawić do smaku pieprzem ziołowym. Ostudzić.
Ciasto przełożyć do lodówki na 45 minut. Wyciągnąć i rozwałkować na stolnicy posypanej mąką.
Podzielić na trójkąty.
Nakładać po łyżeczce farszu, zwijać w rogaliki. Układać na blaszce posypanej mąką i posmarowanej wcześniej masłem. Piec w 175 stopniach C przez 22 minuty.