Rizotto ze szparagami
m7
Bardzo smaczne i lekkie danie. Pamiętaj, żeby użyć świeżych i młodych szparagów!
1
0 / 0
Bardzo smaczne i lekkie danie. Pamiętaj, żeby użyć świeżych i młodych szparagów!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
125 wino białe półwytrawne
750 bulion wołowy
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
450 g ryż biały
800 g szparagi
1 szt. cebula
4 łyżka masło
4 łyżka parmezan
Przygotowanie
1
Obierz szparagi i pokrój.
2
Posiekaną cebulę zeszklij na maśle.
3
Dołóż szparagi i duś 15 minut.
4
Przełóż całość do garnka, dodaj ryż gotuj mieszając 2 minuty.
5
Dodaj wino, zamieszaj i poczekaj aż zostanie wchłonięte przez ryż.
6
Dodaj pozostałe masło i parmezan.
7
Dodaj sól i pieprz.