Rizotto ze szparagami

m7
Rizotto ze szparagami

1

0 / 0

Bardzo smaczne i lekkie danie. Pamiętaj, żeby użyć świeżych i młodych szparagów!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

125 wino białe półwytrawne

750 bulion wołowy

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

450 g ryż biały

800 g szparagi

1 szt. cebula

4 łyżka masło

4 łyżka parmezan

Przygotowanie


1

Obierz szparagi i pokrój.

2

Posiekaną cebulę zeszklij na maśle.

3

Dołóż szparagi i duś 15 minut.

4

Przełóż całość do garnka, dodaj ryż gotuj mieszając 2 minuty.

5

Dodaj wino, zamieszaj i poczekaj aż zostanie wchłonięte przez ryż.

6

Dodaj pozostałe masło i parmezan.

7

Dodaj sól i pieprz.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

636

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

98

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły