Rizotto ze szparagami
m7
Bardzo smaczne i lekkie danie. Pamiętaj, żeby użyć świeżych i młodych szparagów!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
636
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
98
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Bardzo smaczne i lekkie danie. Pamiętaj, żeby użyć świeżych i młodych szparagów!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
125 wino białe półwytrawne
750 bulion wołowy
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
450 g ryż biały
800 g szparagi
1 szt. cebula
4 łyżka masło
4 łyżka parmezan
Przygotowanie
Obierz szparagi i pokrój.
Posiekaną cebulę zeszklij na maśle.
Dołóż szparagi i duś 15 minut.
Przełóż całość do garnka, dodaj ryż gotuj mieszając 2 minuty.
Dodaj wino, zamieszaj i poczekaj aż zostanie wchłonięte przez ryż.
Dodaj pozostałe masło i parmezan.
Dodaj sól i pieprz.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
636
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
98
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.