Risotto z pangą

m7
Risotto z pangą

0

0 / 0

Doskonałe na piątkowy obiad

13

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżeczka papryka słodka

1 łyżeczka sól

1 łyżeczka pieprz

2 szt. panga

2 szt. ryż biały

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. cebula

1 łyżka ocet

4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

3 łyżka olej

0.50 łyżeczka cukier

0.50 szkl. bułka tarta

Przygotowanie


1

Filety ryby rozmrozić, skropić octem i posolić. Pokroić na niewielkie kawałki, odstawić na 30 minut. Kawałki ryby obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.

2

Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę w kostkę. Warzywa poddusić aż 2 łyżkach oleju, posolić. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, osączyć i wysypać z torebek, dodać koncentrat i uduszone warzywa. Doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem, wymieszać. Połowę risotto przełożyć do żaroodpornego naczynia, potem ułożyć warstwę ryby i resztę risotto. Zapiekać 25 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły