Risotto z pangą
m7
Doskonałe na piątkowy obiad
0
0 / 0
Doskonałe na piątkowy obiad
13
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. papryka słodka
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
2 szt. panga
2 szt. ryż biały
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. cebula
1 łyżka ocet
4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
3 łyżka olej
0.50 łyżecz. cukier
0.50 szkl. bułka tarta
Przygotowanie
Filety ryby rozmrozić, skropić octem i posolić. Pokroić na niewielkie kawałki, odstawić na 30 minut. Kawałki ryby obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.
Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę w kostkę. Warzywa poddusić aż 2 łyżkach oleju, posolić. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, osączyć i wysypać z torebek, dodać koncentrat i uduszone warzywa. Doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem, wymieszać. Połowę risotto przełożyć do żaroodpornego naczynia, potem ułożyć warstwę ryby i resztę risotto. Zapiekać 25 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.