Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Moją najukochańszą, ulubioną potrawą pod słońcem jest risotto. Uwielbiam potrawy z ryżem, a jeżeli jest to na dodatek potrawa wymyślona przez Włochów, to oczywiście musi być pyszna. Do risotto można dodać praktycznie wszystko, a i tak będzie wyśmienite. Przedstawię mój nieco zakręcony przepis na risotto z kurkami i warzywami.
1 | Sztuka | ||
![]() |
|||
200 | Gramów |
ryż
|
|
1 | Sztuka | ||
1 | Ząbek |
czosnek
|
|
100 | Gramów |
kurki oczyszczone
|
|
1 | Sztuka |
papryka czerwona
|
|
1 | Puszka |
kukurydza konserwowa
|
|
1 | Puszka | ||
50 | Gramów |
Gorgonzola
|
|
1 | Szczypta |
Suszony tymianek
|
|
1 | Łyżeczka |
Papryka ostra w proszku
|
|
1 | Łyżeczka |
Kurkuma
|
|
1 | Łyżeczka |
sól
|
|
500 | Mililitrów |
bulion drobiowy
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |