RISOTTO Z KURCZĘCIEM
m7
JEST TO SZYBKA I PROSTA POTRAWA.NIE WYMAGA WIELE CZASU I PRACY.MOŻE BYĆ PODAWANA ZARÓWNO JAKO DANIE GŁOWNE OBIADOWE LUB TEŻ NA KOLACJĘ.DOSKONALE NADAJE SIĘ RÓWNIEŻ NA SPOTKANIA TOWARZYSKIE.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
239
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
JEST TO SZYBKA I PROSTA POTRAWA.NIE WYMAGA WIELE CZASU I PRACY.MOŻE BYĆ PODAWANA ZARÓWNO JAKO DANIE GŁOWNE OBIADOWE LUB TEŻ NA KOLACJĘ.DOSKONALE NADAJE SIĘ RÓWNIEŻ NA SPOTKANIA TOWARZYSKIE.
15
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. oregano
1 kostka rosół wołowy
1 szkl. ryż
2 szkl. woda
2 szt. cebula
2 szt. czosnek
1 szt. pierś kurczaka
1 szt. groszek zielony konserwowy
1 szt. nać pietruszki
1 szt. przyprawa do kurczaka
3 łyżka olej
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
2 dag. masło
1 szczyp. pieprz
Przygotowanie
POSIEKANĄ DROBNO CEBULĘ I CZOSNEK PODDUŚ NA OLIWIE W GARNKU.
DODAJ WYPŁUKANY I OSUSZONY RYŻ.UPRAŻ.
W TYM SAMYM CZASIE ZAGOTUJ WODĘ I DODAJ KOSTKĘ ROSOŁOWĄ.
GORĄCY BULION WLEJ DO RYŻU,DODAJ PIEPRZ .
MIĘSO UMYJ I POKRÓJ W CIENKIE SŁUPKI,OBTOCZ W PRZYPRAWIE DO KURCZAKA I ODSTAW NA KILKA MINUT.
NASTĘPNIE OBSMAŻ NA STOPIONYM MAŚLE I DODAJ DO RYŻU GDY WODA PRAWIE CAŁKOWICIE ZOSTANIE WCHŁONIĘTA PRZEZ RYŻ.
JESZCZE NIE DOKOŃCA MIĘKKI RYŻ POŁĄCZ Z KONCENTRATEM POMIDOROWYM I GROSZKIEM(MOŻNA DODAĆ TROCHĘ ZALEWY Z GROSZKU).
DOPRAW DO SMAKU WEDLE UZNANIA.
POTRAWĘ WYŁÓŻ DO NASMAROWANEGO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO.
POSYP STARTYM SEREM I POSYP NATKĄ PIETRUSZKI.ROZŁÓŻ KAWAŁKI MASŁA I ZAPIECZ W PIEKARNIKU.
SMACZNEGO.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
239
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.