Risotto z kurczakiem i kalafiorem
m7
Pyszne , szybkie danie! Polecam
Wartości odżywcze na porcję
Energia
370
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszne , szybkie danie! Polecam
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól, pieprz
2 łyżecz. curry
1 szt. kalafior
2 szt. ryż biały
6 szt. podudzie z kurczaka
2 szt. czosnek
1 szt. olej
1 łyżka przyprawa do kurczaka
Przygotowanie
Kalafior dzielimy na małe różyczki, gotujemy w wodzie z dodatkiem łyżki kucharka (pilnować by kalafior nie był za miękki) Nóżki z kurczaka gotujemy z dodatkiem włoszczyzny , przypraw (jak na rosół), mięso wykładamy, obieramy ze skóry i kości. Mięso przyprawiamy przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem, dodajemy pokrojony w plastry czosnek, polewamy 3 łyżkami oleju, smażymy ok 7 minut.
Ugotowany ryż wykładamy na głęboką patelnię , podsmażamy chwilkę z dodatkiem curry, soli, pieprzu na łyżce oleju. Dodajemy podsmażone mięso, kalafior i gotowe!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
370
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.