1

Składniki

1 Łyżeczka
sól, pieprz
2 Łyżeczki
curry
1 Sztuka
kalafior
2 Sztuki
ryż biały
6 Sztuk
Podudzie z kurczaka
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
olej
1 Łyżka
przyprawa do kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kalafior dzielimy na małe różyczki, gotujemy w wodzie z dodatkiem łyżki kucharka (pilnować by kalafior nie był za miękki) Nóżki z kurczaka gotujemy z dodatkiem włoszczyzny , przypraw (jak na rosół), mięso wykładamy, obieramy ze skóry i kości. Mięso przyprawiamy przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem, dodajemy pokrojony w plastry czosnek, polewamy 3 łyżkami oleju, smażymy ok 7 minut.
  2. Ugotowany ryż wykładamy na głęboką patelnię , podsmażamy chwilkę z dodatkiem curry, soli, pieprzu na łyżce oleju. Dodajemy podsmażone mięso, kalafior i gotowe!!

Opis

Pyszne , szybkie danie! Polecam

Podobne przepisy

Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Łatwy Do 40 min.

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz.

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz.

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!