Risotto z kurczakiem i kalafiorem

m7
Risotto z kurczakiem i kalafiorem

1

0 / 0

Pyszne , szybkie danie! Polecam

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. sól, pieprz

2 łyżecz. curry

1 szt. kalafior

2 szt. ryż biały

6 szt. podudzie z kurczaka

2 szt. czosnek

1 szt. olej

1 łyżka przyprawa do kurczaka

Przygotowanie


1

Kalafior dzielimy na małe różyczki, gotujemy w wodzie z dodatkiem łyżki kucharka (pilnować by kalafior nie był za miękki) Nóżki z kurczaka gotujemy z dodatkiem włoszczyzny , przypraw (jak na rosół), mięso wykładamy, obieramy ze skóry i kości. Mięso przyprawiamy przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem, dodajemy pokrojony w plastry czosnek, polewamy 3 łyżkami oleju, smażymy ok 7 minut.

2

Ugotowany ryż wykładamy na głęboką patelnię , podsmażamy chwilkę z dodatkiem curry, soli, pieprzu na łyżce oleju. Dodajemy podsmażone mięso, kalafior i gotowe!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

370

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły