Risotto z grzybami

atollon
Risotto z grzybami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Ryż ugotować aldente Pierś z indyka przyprawić solą i pieprzem Obsmażyć na oleju sezamowym Borowiki obgotować ok 10min i smażyć z cebulką ok 10min oprószone solą Do ryżu dodać łyżkę masła , zieloną pietruszkę i łyżkę Sosu jasnego uniwersalnego Łowicz. Ryż połączyć z grzybami, na niego wyłożyć pierś z indyka i polać sosem grzybowym Łowicz.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

250 g ryż

200 g filet z indyka

10 szt. borowiki

1 pęcz. natka pietruszki

1 szt. cebula

1 opak. sos uniwersalny jasny łowicz

1 opak. sos grzybowy łowicz

10 g sól, pieprz

1 łyżka masło

Przygotowanie


Ryż ugotować al dente.

Pierś z indyka przyprawić solą i pieprzem i obsmażyć na oleju sezamowym.

Borowiki obgotować przez około 10 minut.

Następnie oprószone solą grzyby smażyć z cebulką (ok. 10min).

Do ryżu dodać łyżkę masła, zieloną pietruszkę i łyżkę Sosu jasnego uniwersalnego Łowicz.

Ryż połączyć z grzybami. Na wierzchu wyłożyć pierś z indyka i polać sosem grzybowym Łowicz.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

384

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

36

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły