Risotto z grzybami
atollon
Ryż ugotować aldente Pierś z indyka przyprawić solą i pieprzem Obsmażyć na oleju sezamowym Borowiki obgotować ok 10min i smażyć z cebulką ok 10min oprószone solą Do ryżu dodać łyżkę masła , zieloną pietruszkę i łyżkę Sosu jasnego uniwersalnego Łowicz. Ryż połączyć z grzybami, na niego wyłożyć pierś z indyka i polać sosem grzybowym Łowicz.
0
0 / 0
Ryż ugotować aldente Pierś z indyka przyprawić solą i pieprzem Obsmażyć na oleju sezamowym Borowiki obgotować ok 10min i smażyć z cebulką ok 10min oprószone solą Do ryżu dodać łyżkę masła , zieloną pietruszkę i łyżkę Sosu jasnego uniwersalnego Łowicz. Ryż połączyć z grzybami, na niego wyłożyć pierś z indyka i polać sosem grzybowym Łowicz.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
250 g ryż
200 g filet z indyka
10 szt. borowiki
1 pęcz. natka pietruszki
1 szt. cebula
1 opak. sos uniwersalny jasny łowicz
1 opak. sos grzybowy łowicz
10 g sól, pieprz
1 łyżka masło
Przygotowanie
Ryż ugotować al dente.
Pierś z indyka przyprawić solą i pieprzem i obsmażyć na oleju sezamowym.
Borowiki obgotować przez około 10 minut.
Następnie oprószone solą grzyby smażyć z cebulką (ok. 10min).
Do ryżu dodać łyżkę masła, zieloną pietruszkę i łyżkę Sosu jasnego uniwersalnego Łowicz.
Ryż połączyć z grzybami. Na wierzchu wyłożyć pierś z indyka i polać sosem grzybowym Łowicz.