0

Składniki

250 Gramów
ryż
200 Gramów
Filet z indyka
10 Sztuk
Borowiki
1 Pęczek
Natka pietruszki
1 Sztuka
cebula
1 Opakowanie
1 Opakowanie
Sos grzybowy Łowicz
10 Gramów
sól, pieprz
1 Łyżka
masło extra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż ugotować al dente.
  2. Pierś z indyka przyprawić solą i pieprzem i obsmażyć na oleju sezamowym.
  3. Borowiki obgotować przez około 10 minut.
  4. Następnie oprószone solą grzyby smażyć z cebulką (ok. 10min).
  5. Do ryżu dodać łyżkę masła, zieloną pietruszkę i łyżkę Sosu jasnego uniwersalnego Łowicz.
  6. Ryż połączyć z grzybami. Na wierzchu wyłożyć pierś z indyka i polać sosem grzybowym Łowicz.

Opis

Ryż ugotować aldente Pierś z indyka przyprawić solą i pieprzem Obsmażyć na oleju sezamowym Borowiki obgotować ok 10min i smażyć z cebulką ok 10min oprószone solą Do ryżu dodać łyżkę masła , zieloną pietruszkę i łyżkę Sosu jasnego uniwersalnego Łowicz. Ryż połączyć z grzybami, na niego wyłożyć pierś z indyka i polać sosem grzybowym Łowicz.

Podobne przepisy

Tradycyjne gołąbki

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Tradycyjne gołąbki

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Śmietankowy indyk z marchewką i groszkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Śmietankowy indyk z marchewką i groszkiem

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

PENNE CON TONNO

Przepis
Łatwy Do 40 min
PENNE CON TONNO

Pierogi z kapustą i mięsem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!