Risotto grzybowo-tymiankowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Risotto grzybowo-tymiankowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974286517.jpeg&w=3840&q=75)
Jedno z najlepszych dań z ryżu, jakie kiedykolwiek jadłam.
1
0 / 0
Jedno z najlepszych dań z ryżu, jakie kiedykolwiek jadłam.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. papryka czerwona słodka
1 szczyp. tymianek
2 kostka bulion warzywny
1 szkl. ryż biały
1 szt. papryka czerwona
2 szt. pomidor
1 szt. marchew
1 szt. por
2 szt. cebula
4 łyżka oliwa
40 dag. grzyby
Przygotowanie
Grzyby oczyścić i pokroić. Na rozgrzanej w rondlu oliwie smażyć grzyby na małym ogniu 10-15 minut.
obrana cebulę posiekać. Por oczyścić, odciąć zielone końce i pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić, marchewkę obrać, pokroić w kosteczkę. Warzywa dodać do grzybów i smażyć 10 minut.
dodać opłukany ryż i 3/4 wrzątku z kostkami bulionowymi. Przyprawić papryką, solą i pieprzem. Gotować 15-20 minut.
dodać pokrojone pomidory i gotować jeszcze 10 minut.