Risotto grzybowo-tymiankowe
m7
1
0 / 0
Jedno z najlepszych dań z ryżu, jakie kiedykolwiek jadłam.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szcz. papryka czerwona słodka
1 szcz. tymianek
2 kost. bulion warzywny
1 szkl. ryż biały
1 szt. papryka czerwona
2 szt. pomidor
1 szt. marchew
1 szt. por
2 szt. cebula
4 łyżka oliwa
40 dek. grzyby
Przygotowanie
Grzyby oczyścić i pokroić. Na rozgrzanej w rondlu oliwie smażyć grzyby na małym ogniu 10-15 minut.
obrana cebulę posiekać. Por oczyścić, odciąć zielone końce i pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić, marchewkę obrać, pokroić w kosteczkę. Warzywa dodać do grzybów i smażyć 10 minut.
dodać opłukany ryż i 3/4 wrzątku z kostkami bulionowymi. Przyprawić papryką, solą i pieprzem. Gotować 15-20 minut.
dodać pokrojone pomidory i gotować jeszcze 10 minut.