Risotto grzybowo-tymiankowe

m7
Risotto grzybowo-tymiankowe

1

0 / 0

Jedno z najlepszych dań z ryżu, jakie kiedykolwiek jadłam.

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. papryka czerwona słodka

1 szcz. tymianek

2 kost. bulion warzywny

1 szkl. ryż biały

1 szt. papryka czerwona

2 szt. pomidor

1 szt. marchew

1 szt. por

2 szt. cebula

4 łyżka oliwa

40 dek. grzyby

Przygotowanie


1

Grzyby oczyścić i pokroić. Na rozgrzanej w rondlu oliwie smażyć grzyby na małym ogniu 10-15 minut.

2

obrana cebulę posiekać. Por oczyścić, odciąć zielone końce i pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić, marchewkę obrać, pokroić w kosteczkę. Warzywa dodać do grzybów i smażyć 10 minut.

3

dodać opłukany ryż i 3/4 wrzątku z kostkami bulionowymi. Przyprawić papryką, solą i pieprzem. Gotować 15-20 minut.

4

dodać pokrojone pomidory i gotować jeszcze 10 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły