Risotto
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Risotto](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977859715.jpeg&w=3840&q=75)
przepis dostałam od cioci i bardzo często go robię bo jest smaczny i szybki do przygotowania.
0
0 / 0
przepis dostałam od cioci i bardzo często go robię bo jest smaczny i szybki do przygotowania.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
300 g ryż biały
1 szt. sos słodko kwaśny
2 łyżka olej
30 dag. filety z piersi kaczki
Przygotowanie
1
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
2
Filet z piersi kurczaka pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni na 2 łyżkach oleju.
3
W garnku rozgrzać sos słodko-kwaśny i włożyć do niego podsmażony filet.
4
Sos zagotować i wyłożyć na ugotowany ryż. Podawać na ciepło.