Rewelacyjne zielone spaghetti !!!
m7
Nigdy nie lubiłam szpinaku.... Ale w tej postaci to jest po prostu niebo w gębie......Przepis jest niby na dwie porcje - niby.... Osobiście uważam, że im większa ilość czosnku tym jest danie lepsze, ale radzę spróbować z trzema ząbkami i ewentualnie następnym razem dodać odpowiednią ilość :) szpinak może być mrożony - listki lub przetarty. Jeśli jest zbyt rzadki można zagęścić łyżką bułki tartej.
0
0 / 0
Nigdy nie lubiłam szpinaku.... Ale w tej postaci to jest po prostu niebo w gębie......Przepis jest niby na dwie porcje - niby.... Osobiście uważam, że im większa ilość czosnku tym jest danie lepsze, ale radzę spróbować z trzema ząbkami i ewentualnie następnym razem dodać odpowiednią ilość :) szpinak może być mrożony - listki lub przetarty. Jeśli jest zbyt rzadki można zagęścić łyżką bułki tartej.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g makaron spaghetti
450 g szpinak
300 g ser feta
1 szt. czosnek
Przygotowanie
Makaron przygotowujemy minutę krócej niż al dente. Na dużej patelni udusić szpinak na łyżce oliwy. Dodać zmiażdżone ząbki czosnku, poddusić razem.
Ser typu feta kawałeczkach wrzucić do szpinaku ( kilka kawałków zostawić do dekoracji? ). Do szpinaku wrzucić makaron i razem z minutkę potrzymać? na patelni.
Dodać troszkę pieprzu i ewentualnie sól. Teraz to zostaje tylko się objadać!!! Smacznego!!!