Rewelacyjne zielone spaghetti !!!

m7

Nigdy nie lubiłam szpinaku.... Ale w tej postaci to jest po prostu niebo w gębie......Przepis jest niby na dwie porcje - niby.... Osobiście uważam, że im większa ilość czosnku tym jest danie lepsze, ale radzę spróbować z trzema ząbkami i ewentualnie następnym razem dodać odpowiednią ilość :) szpinak może być mrożony - listki lub przetarty. Jeśli jest zbyt rzadki można zagęścić łyżką bułki tartej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
989
kcal
Białka
49
gram
Węglowodany
103
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Nigdy nie lubiłam szpinaku.... Ale w tej postaci to jest po prostu niebo w gębie......Przepis jest niby na dwie porcje - niby.... Osobiście uważam, że im większa ilość czosnku tym jest danie lepsze, ale radzę spróbować z trzema ząbkami i ewentualnie następnym razem dodać odpowiednią ilość :) szpinak może być mrożony - listki lub przetarty. Jeśli jest zbyt rzadki można zagęścić łyżką bułki tartej.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g makaron spaghetti
450 g szpinak
300 g ser feta
1 szt. czosnek
Przygotowanie
Makaron przygotowujemy minutę krócej niż al dente. Na dużej patelni udusić szpinak na łyżce oliwy. Dodać zmiażdżone ząbki czosnku, poddusić razem.
Ser typu feta kawałeczkach wrzucić do szpinaku ( kilka kawałków zostawić do dekoracji? ). Do szpinaku wrzucić makaron i razem z minutkę potrzymać? na patelni.
Dodać troszkę pieprzu i ewentualnie sól. Teraz to zostaje tylko się objadać!!! Smacznego!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
989
kcal
Białka
49
gram
Węglowodany
103
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.