Rewelacyjne zielone spaghetti !!!

m7
Rewelacyjne zielone spaghetti !!!

0

0 / 0

Nigdy nie lubiłam szpinaku.... Ale w tej postaci to jest po prostu niebo w gębie......Przepis jest niby na dwie porcje - niby.... Osobiście uważam, że im większa ilość czosnku tym jest danie lepsze, ale radzę spróbować z trzema ząbkami i ewentualnie następnym razem dodać odpowiednią ilość :) szpinak może być mrożony - listki lub przetarty. Jeśli jest zbyt rzadki można zagęścić łyżką bułki tartej.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g makaron spaghetti

450 g szpinak

300 g ser feta

1 szt. czosnek

Przygotowanie


1

Makaron przygotowujemy minutę krócej niż al dente. Na dużej patelni udusić szpinak na łyżce oliwy. Dodać zmiażdżone ząbki czosnku, poddusić razem.

2

Ser typu feta kawałeczkach wrzucić do szpinaku ( kilka kawałków zostawić do dekoracji? ). Do szpinaku wrzucić makaron i razem z minutkę potrzymać? na patelni.

3

Dodać troszkę pieprzu i ewentualnie sól. Teraz to zostaje tylko się objadać!!! Smacznego!!!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły