Rewelacyjne naleśniki dla fanów fety i szpinaku!

m7
Rewelacyjne naleśniki dla fanów fety i szpinaku!

Średnia 0 / 0

Oceń!

Danie pyszne jest na ciepło ale jeśli przypadkiem zostaną nam niezjedzone naleśniki ( szczerze wątpię) na zimno tez smakują rewelacyjnie! Smacznego!!!!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

300 g szpinak

250 g ser feta

5 szt. ząbek czosnku

2 łyżka oliwa z oliwek

15 dag. pieczarki

Przygotowanie


Przygotowujemy ok. 10-12 szt naleśników wg swojego ulubionego przepisu. Na porządną patelnie wlewamy troszeczkę oliwy i łyżkę masła. Jak masło się rozpuści wrzucamy pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy, gdy zmiękną dodajemy pokrojony szpinak ( może być opakowanie mrożonego).

dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku, troszkę pieprzu. Dusimy na końcu pokrojony ser feta.

delikatnie mieszamy? Można jeszcze dusić tak aż ser się rozpuści, osobiście wolę jak feta zostaje w kawałkach. Farsz nakładamy w naleśniki, które składamy tak jak lubimy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

365

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły