Rewelacyjne naleśniki dla fanów fety i szpinaku!

m7

Danie pyszne jest na ciepło ale jeśli przypadkiem zostaną nam niezjedzone naleśniki ( szczerze wątpię) na zimno tez smakują rewelacyjnie! Smacznego!!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
365
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Danie pyszne jest na ciepło ale jeśli przypadkiem zostaną nam niezjedzone naleśniki ( szczerze wątpię) na zimno tez smakują rewelacyjnie! Smacznego!!!!
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
300 g szpinak
250 g ser feta
5 szt. ząbek czosnku
2 łyżka oliwa z oliwek
15 dag. pieczarki
Przygotowanie
Przygotowujemy ok. 10-12 szt naleśników wg swojego ulubionego przepisu. Na porządną patelnie wlewamy troszeczkę oliwy i łyżkę masła. Jak masło się rozpuści wrzucamy pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy, gdy zmiękną dodajemy pokrojony szpinak ( może być opakowanie mrożonego).
dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku, troszkę pieprzu. Dusimy na końcu pokrojony ser feta.
delikatnie mieszamy? Można jeszcze dusić tak aż ser się rozpuści, osobiście wolę jak feta zostaje w kawałkach. Farsz nakładamy w naleśniki, które składamy tak jak lubimy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
365
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.