Rewelacyjna zupka serkowa!!!
m7
Uwielbiam zupy! Mój pan mąż nie, ale ta to wyjątek;) bo ma makaron!!! ;) ci, którzy ją jedli zawsze nie mogli się nadziwić, że z serków topionych wychodzi taka pychota!.
0
1 / 1
Uwielbiam zupy! Mój pan mąż nie, ale ta to wyjątek;) bo ma makaron!!! ;) ci, którzy ją jedli zawsze nie mogli się nadziwić, że z serków topionych wychodzi taka pychota!.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
3 szcz. pieprz
4 szcz. bazylia
1 łyżeczka sól
2 kost. jarzynowa
0.25 szkl. posiekana zielenina
0.50 szkl. warzywa
4 szt. serki topione
1 szt. makaron nitki
Przygotowanie
Bierzemy garnek ok. 3 l . 1/2 garnka napełniamy wodą, zagotowujemy i wrzucamy warzywka-gotujemy aż będą miękkie. Można wrzucić też troszkę kukurydzy czy papryki jeśli ktoś lubi :) dodajemy kostki i ciut bazylii. Kiedy warzywka dochodzą, serki wrzucamy do miski dodajemy ze szklankę wody i miksujemy bądź rozbijamy trzepaczką. ( jak kto woli).
serki wlewamy do garnka i czekamy, jak tylko' bulknie" gotowe! Do miseczki wrzucamy niteczki makaronu, do tego zupka, ciut świeżo zmielonego pieprzu i zieleninka. Smacznego!