Renifery Cake Pops

decomorreno
Renifery  Cake Pops

0

4 / 5

Zabawa w kuchni? Czemu nie! Idealny pomysł na świąteczny czas - cake popsy! Sprawdź nasz przepis na czekoladowe lizaki w kształcie reniferów. Pyszna, słodka przekąska dla najmłodszych i tych nieco starszych!

15

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

30 g kakao decomorreno

415 g mąka pszenna tortowa lubella

145 g cukier

1 łyżeczka soda oczyszczona

1 szcz. sól

500 maślanka

150 g masło roztopione

70 g mus jabłkowy

200 g kremowy serek

80 szt. precelki

2 szt. czekolada

0.50 szt. gorzka czekolada

1 szt. czekolada biała

2 łyżeczka olej

1 szt. czerwony barwnik spożywczy w paście

Przygotowanie


1

Mąkę wymieszaj z kakao, cukrem, szczyptą soli oraz sodą oczyszczoną. Następnie wlej maślankę, rozpuszczone masło oraz mus jabłkowy. Wymieszaj ciasto, włóż do formy i piecz przez około 45 minut w temperaturze 180°C.

2

Gdy ciasto wystygnie pokrusz je na drobne kawałki i połącz z kremowym serkiem. Uformuj równej wielkości kulki 25-30 sztuk.

3

Rozpuść w kąpieli wodnej mleczną czekoladę. Końcówkę patyczka zamocz w czekoladzie i nabij kulkę z ciasta na patyczek, dzięki temu ciasto nie będzie spadać z patyczka. Włóż cake popsy na co najmniej 30 minut do lodówki.

4

Przygotuj w tym czasie precelkowe poroże krojąc precle na pół. Ponownie rozpuść czekoladę i pokryj dokładnie każdego cake popsa (jeśli czekolada jest zbyt gęsta można dodać 1-2 łyżeczki oleju). Od razu włóż precelkowe poroże i schłodź ponownie przez co najmniej 60 minut.

5

Na koniec rozpuść białą i gorzką czekoladę. Do ½ części białej czekolady dodaj czerwony barwnik. Wszystkie czekolady przełóż do worków cukierniczych. Za pomocą białej czekolady wykonaj oczy, czerwoną czekoladą nosy, a gorzką źrenice oraz uśmiechnięte buźki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły