Razowe świdry ze szparagami i kurczakiem
mariola85
Pyszne sezonowe danie.
0
0 / 0
Pyszne sezonowe danie.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 wino białe wytrawne
1 szcz. tymianek
1 szcz. sól, pieprz
1 pęcz. szparagi
200 g pierś kurczaka
50 g masło
250 g pieczarki
1 szt. ząbek czosnku
2 łyżka oliwa
250 dek. makaron lubela świderki
Przygotowanie
1
Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce i ugotować na parze.
2
Pierś umyć, pokroić w paski, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oliwie.
3
Pieczarki umyć, pokroić w kostkę i usmażyć na maśle.
4
Do pieczarek dodać mięso, szparagi i rozgnieciony czosnek oraz wino. Wszystko razem dusić około 8 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.
5
Makaron ugotować al dente, wymieszać ze wszystkimi składnikami. Całość doprawić tymiankiem.