Razowe świdry ze szparagami i kurczakiem

mariola85
Razowe świdry ze szparagami i kurczakiem

0

0 / 0

Pyszne sezonowe danie.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 wino białe wytrawne

1 szcz. tymianek

1 szcz. sól, pieprz

1 pęcz. szparagi

200 g pierś kurczaka

50 g masło

250 g pieczarki

1 szt. ząbek czosnku

2 łyżka oliwa

250 dek. makaron lubela świderki

Przygotowanie


1

Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce i ugotować na parze.

2

Pierś umyć, pokroić w paski, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oliwie.

3

Pieczarki umyć, pokroić w kostkę i usmażyć na maśle.

4

Do pieczarek dodać mięso, szparagi i rozgnieciony czosnek oraz wino. Wszystko razem dusić około 8 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.

5

Makaron ugotować al dente, wymieszać ze wszystkimi składnikami. Całość doprawić tymiankiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły