Razowe świdry ze szparagami i kurczakiem

mariola85

Pyszne sezonowe danie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2451
kcal
Białka
99
gram
Węglowodany
441
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne sezonowe danie.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 wino białe wytrawne
1 szczyp. tymianek
1 szczyp. sól, pieprz
1 pęcz. szparagi
200 g pierś kurczaka
50 g masło
250 g pieczarki
1 szt. ząbek czosnku
2 łyżka oliwa
250 dag. makaron lubela świderki
Przygotowanie
Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce i ugotować na parze.
Pierś umyć, pokroić w paski, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oliwie.
Pieczarki umyć, pokroić w kostkę i usmażyć na maśle.
Do pieczarek dodać mięso, szparagi i rozgnieciony czosnek oraz wino. Wszystko razem dusić około 8 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotować al dente, wymieszać ze wszystkimi składnikami. Całość doprawić tymiankiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2451
kcal
Białka
99
gram
Węglowodany
441
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.