0

Składniki

100 Mililitrów
wino białe wytrawne
1 Szczypta
tymianek
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Pęczek
Szparagi
200 Gramów
pierś kurczaka
50 Gramów
masło
250 Gramów
pieczarki
1 Sztuka
ząbek czosnku
2 Łyżki
oliwa
250 Dekagramów
Makaron Lubela świderki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce i ugotować na parze.
  2. Pierś umyć, pokroić w paski, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oliwie.
  3. Pieczarki umyć, pokroić w kostkę i usmażyć na maśle.
  4. Do pieczarek dodać mięso, szparagi i rozgnieciony czosnek oraz wino. Wszystko razem dusić około 8 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  5. Makaron ugotować al dente, wymieszać ze wszystkimi składnikami. Całość doprawić tymiankiem.

Opis

Pyszne sezonowe danie.

Podobne przepisy

Rolada z indyka z kolorowym pieprzem

Przepis
Średni Do 3 godz
Rolada z indyka z kolorowym pieprzem

Wiosenny kurczak z tymiankiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny kurczak z tymiankiem

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Kokardki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kokardki z pieczarkami

Penne z grzybami

Przepis
Średni Do 40 min
Penne z grzybami

Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!