Razowe świdry ze szparagami i kurczakiem

mariola85
Razowe świdry ze szparagami i kurczakiem

0

0 / 0

Pyszne sezonowe danie.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 wino białe wytrawne

1 szczyp. tymianek

1 szczyp. sól, pieprz

1 pęcz. szparagi

200 g pierś kurczaka

50 g masło

250 g pieczarki

1 szt. ząbek czosnku

2 łyżka oliwa

250 dag. makaron lubela świderki

Przygotowanie


1

Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce i ugotować na parze.

2

Pierś umyć, pokroić w paski, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oliwie.

3

Pieczarki umyć, pokroić w kostkę i usmażyć na maśle.

4

Do pieczarek dodać mięso, szparagi i rozgnieciony czosnek oraz wino. Wszystko razem dusić około 8 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.

5

Makaron ugotować al dente, wymieszać ze wszystkimi składnikami. Całość doprawić tymiankiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2451

kcal

Białka

99

gram

Węglowodany

441

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły