Razowe świdry z tuńczykiem

mariola85
Razowe świdry z tuńczykiem

0

0 / 0

Dla wielbicieli ryb i makaronu.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 puszka tuńczyk w sosie własnym

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. tymianek

350 g makaron lubella pełne ziarno świdry

50 g oliwki czarne

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

2 szt. pomidor

2 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Paprykę kroimy w paski,i oliwki w krążki, podsmażamy na łyżce oliwy.

2

Pomidory smażymy z roztartym czosnkiem i tymiankiem do uzyskania jednolitego sosu. dodajemy ugotowany makaron, paprykę i oliwki, solimy i pieprzymy do smaku. Wykładamy na talerze, na wierzch kładziemy kawałki tuńczyka.

3

Przygotowujemy wodę na makaron i gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.

4

Czosnek rozcieramy z oliwą i tymiankiem.

5

Przygotowujemy składniki.

6

Pomidory kroimy w mniejsze kawałki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

439

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

65

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły