Razowe świdry z tuńczykiem
mariola85
Dla wielbicieli ryb i makaronu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
439
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
65
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dla wielbicieli ryb i makaronu.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 puszka tuńczyk w sosie własnym
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. tymianek
350 g makaron lubella pełne ziarno świdry
50 g oliwki czarne
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
2 szt. pomidor
2 łyżka oliwa
Przygotowanie
Paprykę kroimy w paski,i oliwki w krążki, podsmażamy na łyżce oliwy.
Pomidory smażymy z roztartym czosnkiem i tymiankiem do uzyskania jednolitego sosu. dodajemy ugotowany makaron, paprykę i oliwki, solimy i pieprzymy do smaku. Wykładamy na talerze, na wierzch kładziemy kawałki tuńczyka.
Przygotowujemy wodę na makaron i gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Czosnek rozcieramy z oliwą i tymiankiem.
Przygotowujemy składniki.
Pomidory kroimy w mniejsze kawałki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
439
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
65
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.