Razowe świdry z panierowanymi warzywami
mariola85
Panierowana cukinia i pieczarki z razowym makaronem, podane z sosem winegret.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
442
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
65
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Panierowana cukinia i pieczarki z razowym makaronem, podane z sosem winegret.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
8 łyżecz. sos winegret
1 szt. cukinia młoda
2 szt. jaja kurze całe
30 dag. makaron lubella pełne ziarno świdry
30 dag. pieczarki
0.50 szkl. bułka tarta
Przygotowanie
Cukinię i kapelusze pieczarek myjemy, suszymy i obtaczamy w jajku z solą i pieprzem, obsypujemy bułką tartą i smażymy na rozgrzanym oleju.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Podajemy z sosem winegret.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
442
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
65
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.