Razowe świdry z panierowanymi warzywami

mariola85
Razowe świdry z panierowanymi warzywami

0

0 / 0

Panierowana cukinia i pieczarki z razowym makaronem, podane z sosem winegret.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

8 łyżecz. sos winegret

1 szt. cukinia młoda

2 szt. jaja kurze całe

30 dag. makaron lubella pełne ziarno świdry

30 dag. pieczarki

0.50 szkl. bułka tarta

Przygotowanie


1

Cukinię i kapelusze pieczarek myjemy, suszymy i obtaczamy w jajku z solą i pieprzem, obsypujemy bułką tartą i smażymy na rozgrzanym oleju.

2

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

3

Podajemy z sosem winegret.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

442

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

65

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły