Razowe spaghetti z marchewką

mariola85
Razowe spaghetti z marchewką

Średnia 0 / 0

Oceń!

Zdrowe, proste i szybkie w przygotowaniu spaghetti razowe.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

2 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżecz. masło

2 łyżecz. oliwa z oliwek

2 łyżecz. parmezan

2 szt. marchew

2 szt. seler

30 dag. makaron spaghetti lubella pełne ziarno

Przygotowanie


Gotujemy makaron al dente. Dodajemy do wody łyżkę oliwy czosnkowej.

Marchewkę i seler kroimy drobno.

Podsmażamy na maśle do miękkości.

Jak warzywa będą miękkie, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.

Sos marchewkowy podajemy z ugotowanym makaronem i parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

431

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

69

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły