Razowe spaghetti z marchewką
mariola85
Zdrowe, proste i szybkie w przygotowaniu spaghetti razowe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
431
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
69
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zdrowe, proste i szybkie w przygotowaniu spaghetti razowe.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżecz. masło
2 łyżecz. oliwa z oliwek
2 łyżecz. parmezan
2 szt. marchew
2 szt. seler
30 dag. makaron spaghetti lubella pełne ziarno
Przygotowanie
Gotujemy makaron al dente. Dodajemy do wody łyżkę oliwy czosnkowej.
Marchewkę i seler kroimy drobno.
Podsmażamy na maśle do miękkości.
Jak warzywa będą miękkie, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.
Sos marchewkowy podajemy z ugotowanym makaronem i parmezanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
431
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
69
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.