0

Składniki

1 Kilogram
pomidor
1 Sztuka
Makaron żytni muszle
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
nać pietruszki
2 Łyżki
oliwa z oliwek
10 Dekagramów
pomidory suszone
15 Dekagramów
oliwki czarne
10 Dekagramów
Fasola mung kiełki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, dodać pomidory pokrojone w kostkę, oliwki przekrojone na pół lub w krążki, sól pieprz do smaku oraz pokrojone w paski suszone pomidory.
  2. Gdy pomidory się podduszą, należy dodać kiełki fasoli mung.
  3. Makaron podajemy posypany natką pietruszki i grubo zmielonym pieprzem.

Opis

Do makaronu razowego trzeba się przekonać. Jeśli jednak zrobisz pyszny sos, to taki makaron będzie gościł na Waszym stole przynajmniej raz w tygodniu! Masz tę świadomość, że robisz coś dobrego dla swojego zdrowia…

Podobne przepisy

Spaghetti z owocami morza

Średni Do 1 godz

Spaghetti z pomidorami, pieczoną papryką i suszonymi oliwka...

Średni Do 1 godz

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Łatwy Do 1 godz

Pełnoziarniste spaghetti Neapolitana

Łatwy Do 40 min

Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!