Razowe muszle w pomidorach

bartek
Razowe muszle w pomidorach

0

0 / 0

Do makaronu razowego trzeba się przekonać. Jeśli jednak zrobisz pyszny sos, to taki makaron będzie gościł na Waszym stole przynajmniej raz w tygodniu! Masz tę świadomość, że robisz coś dobrego dla swojego zdrowia…

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg pomidor

1 szt. makaron żytni muszle

1 szt. cebula

1 szt. nać pietruszki

2 łyżka oliwa z oliwek

10 dag. pomidory suszone

15 dag. oliwki czarne

10 dag. fasola mung kiełki

Przygotowanie


1

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, dodać pomidory pokrojone w kostkę, oliwki przekrojone na pół lub w krążki, sól pieprz do smaku oraz pokrojone w paski suszone pomidory.

2

Gdy pomidory się podduszą, należy dodać kiełki fasoli mung.

3

Makaron podajemy posypany natką pietruszki i grubo zmielonym pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

176

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły