Razowe muszle w pomidorach
bartek
Do makaronu razowego trzeba się przekonać. Jeśli jednak zrobisz pyszny sos, to taki makaron będzie gościł na Waszym stole przynajmniej raz w tygodniu! Masz tę świadomość, że robisz coś dobrego dla swojego zdrowia…
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Do makaronu razowego trzeba się przekonać. Jeśli jednak zrobisz pyszny sos, to taki makaron będzie gościł na Waszym stole przynajmniej raz w tygodniu! Masz tę świadomość, że robisz coś dobrego dla swojego zdrowia…
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg pomidor
1 szt. makaron żytni muszle
1 szt. cebula
1 szt. nać pietruszki
2 łyżka oliwa z oliwek
10 dag. pomidory suszone
15 dag. oliwki czarne
10 dag. fasola mung kiełki
Przygotowanie
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, dodać pomidory pokrojone w kostkę, oliwki przekrojone na pół lub w krążki, sól pieprz do smaku oraz pokrojone w paski suszone pomidory.
Gdy pomidory się podduszą, należy dodać kiełki fasoli mung.
Makaron podajemy posypany natką pietruszki i grubo zmielonym pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.