Razowe muszle w pomidorach
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
bartek
![Razowe muszle w pomidorach](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976609611.jpeg&w=3840&q=75)
Do makaronu razowego trzeba się przekonać. Jeśli jednak zrobisz pyszny sos, to taki makaron będzie gościł na Waszym stole przynajmniej raz w tygodniu! Masz tę świadomość, że robisz coś dobrego dla swojego zdrowia…
0
0 / 0
Do makaronu razowego trzeba się przekonać. Jeśli jednak zrobisz pyszny sos, to taki makaron będzie gościł na Waszym stole przynajmniej raz w tygodniu! Masz tę świadomość, że robisz coś dobrego dla swojego zdrowia…
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg pomidor
1 szt. makaron żytni muszle
1 szt. cebula
1 szt. nać pietruszki
2 łyżka oliwa z oliwek
10 dag. pomidory suszone
15 dag. oliwki czarne
10 dag. fasola mung kiełki
Przygotowanie
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, dodać pomidory pokrojone w kostkę, oliwki przekrojone na pół lub w krążki, sól pieprz do smaku oraz pokrojone w paski suszone pomidory.
Gdy pomidory się podduszą, należy dodać kiełki fasoli mung.
Makaron podajemy posypany natką pietruszki i grubo zmielonym pieprzem.