Example thumb
1

Składniki

200 Mililitrów
Wino czerwone
100 Mililitrów
oliwa
1 Szczypta
pieprz
0.2 Pęczka
nać pietruszki
2 Łyżeczki
sól
500 Gramów
Mięso wołowe
400 Gramów
Mąka Lubella Puszysta poznańska
1 Szklanka
bulion warzywny
0.5 Szklanki
Ciepła woda
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
pietruszka
2 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Przygotowanie ciasta : Jajka wbij do miseczki i rozbełtaj widelcem. Na stopnicę wysyp mąkę i sól Zrób wgłębienie w środku i wlej wodę, jajka oraz oliwę. Wyrób elastyczne ciasto. Uformuj kulę i owiń w folię spożywczą. Odstaw na 30 minut
  2. Przygotowanie ravioli : Mięso drobno posiekaj nożem. Z sosu wyciągnij warzywa i dopraw do smaku. Podziel ciasto na 2 części. Cieńko rozwałkuj. Na jednym płacie ciasta, w niewielkich odstępach obok siebie ułóż farsz z natką pietruszki
  3. Przykryj drugim ciastem. Delikatnie dociśnij do farszu i wytnij kółka. Ravioli gotuj w osolonym wrzątku przez 4-5 minut. Gotowe ravioli polej sosem.
  4. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze kawałki. W rondlu rozgrzej olej i podsmaż mięso pokrojone na kawałki. Wlej wino i bulion tak aby delikatnie zakrywało mięso. Dodaj wcześniej przygotowane warzywa oraz ziele angielskie i liść laurowy. Duś 1 godzinę na wolnym ogniu

Opis

Domowe ravioli z wołowiną to nie tylko dobra zabawa w kuchni ale i genialny smak oraz celebracja w gronie rodziny/przyjaciół :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!