Ravioli z mięsem w sosie śmietankowym z parmezanem

m7
Ravioli z mięsem w sosie śmietankowym z parmezanem

Średnia 3.7 / 13

Oceń!

Bardzo dobra, łatwa w przygotowaniu potrawa, dobra na kolację we dwoje lub rodzinny obiad.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 łyżka parmezan

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. gałka muszkatołowa

700 g ravioli

0.75 szkl. śmietanka kremowa 30%

2 łyżka masło

Przygotowanie


Gotujemy ulubione ravioli w dużej ilości osolonej wody, aż będą al dente. Jednocześnie podgrzewamy 1 minutę połowę śmietanki i masło na dużej patelni o pogrubionym dnie, aż masło się roztopi. Odcedzamy ravioli i natychmiast dodajemy do sosu śmietankowego.

Gotujemy 30 sekund, mieszając, a następnie dodajemy resztę śmietanki oraz pieprz, gałkę muszkatołową i parmezan.

Trzymając patelnię na ogniu, mieszamy kilka sekund, aż ravioli dokładnie pokryją się sosem. Podajemy z parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

688

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

70

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły