Ravioli z mięsem w sosie śmietankowym z parmezanem

m7
Ravioli z mięsem w sosie śmietankowym z parmezanem

3

3.8 / 9

Bardzo dobra, łatwa w przygotowaniu potrawa, dobra na kolację we dwoje lub rodzinny obiad.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 łyżka parmezan

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka gałka muszkatołowa

700 g ravioli

0.75 szkl. śmietanka kremowa 30%

2 łyżka masło

Przygotowanie


1

Gotujemy ulubione ravioli w dużej ilości osolonej wody, aż będą al dente. Jednocześnie podgrzewamy 1 minutę połowę śmietanki i masło na dużej patelni o pogrubionym dnie, aż masło się roztopi. Odcedzamy ravioli i natychmiast dodajemy do sosu śmietankowego.

2

Gotujemy 30 sekund, mieszając, a następnie dodajemy resztę śmietanki oraz pieprz, gałkę muszkatołową i parmezan.

3

Trzymając patelnię na ogniu, mieszamy kilka sekund, aż ravioli dokładnie pokryją się sosem. Podajemy z parmezanem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły