Ravioli z mięsem w sosie śmietankowym z parmezanem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ravioli z mięsem w sosie śmietankowym z parmezanem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976790833.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo dobra, łatwa w przygotowaniu potrawa, dobra na kolację we dwoje lub rodzinny obiad.
4
3.8 / 9
Bardzo dobra, łatwa w przygotowaniu potrawa, dobra na kolację we dwoje lub rodzinny obiad.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 łyżka parmezan
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. gałka muszkatołowa
700 g ravioli
0.75 szkl. śmietanka kremowa 30%
2 łyżka masło
Przygotowanie
Gotujemy ulubione ravioli w dużej ilości osolonej wody, aż będą al dente. Jednocześnie podgrzewamy 1 minutę połowę śmietanki i masło na dużej patelni o pogrubionym dnie, aż masło się roztopi. Odcedzamy ravioli i natychmiast dodajemy do sosu śmietankowego.
Gotujemy 30 sekund, mieszając, a następnie dodajemy resztę śmietanki oraz pieprz, gałkę muszkatołową i parmezan.
Trzymając patelnię na ogniu, mieszamy kilka sekund, aż ravioli dokładnie pokryją się sosem. Podajemy z parmezanem.